Lifestyle, Merita Citit

Sugestii pentru a pregăti cea mai delicioasă pască de pe masa tradiţională

            Poate cel mai reprezentativ preparat pentru masa de Paşte este pasca. Dacă tradiţionalul cozonac este întâlnit şi la Crăciun sau cu ocazia altor evenimente, pasca este servită doar în perioada sărbătorilor pascale. Conform obiceiului, pasca mai este numită şi azimă care făcea referire la un fel de pâine nedospită pe care o pregăteau evreii în timpul Paştelui. Astăzi reţetele s-au modificat şi au apărut mai multe variante, în funcţie de zonă, dar şi ideile noi propuse de cofetari. Îţi prezentăm în continuare câteva dintre aceste sugestii, pentru a pregăti surprize delicioase şi festive.

 

 

Aţi auzit de pasca sărată ? Numită şi pască ţărănească, preparatul poate că nu are aroma dulce a stafidelor sau a brânzei de vaci, dar este la fel de gustoasă. Pe vremuri, femeile bătrâne obişnuiau să pregătească acest tip de pască din aluat de cozonac şi telemea de oaie sau altă brânză sărată. Apoi, în zi de sărbătoare, mergeau la biserica din sat pentru ca bucatele proaspete să fie sfinţite, o parte împărţite nevoiaşilor şi aşezate pe masă pentru familie.

 

Însă cea mai populară rămâne pasca tradiţională cu brânză dulce de vaci şi stafide. La bază se foloseşte tot un aluat ca şi cel pentru cozonac, iar umplutura este îndulcită cu zahăr tos şi vanilat, extract de vanilie, coajă de lămâie şi desigur, stafidele. Reţetele pot varia, iar în compoziţie specialiştii în arta culinară obişnuiesc să mai adauge şi smântână. Indiferent de preferinţe, deasupra preparatului se face o împletitură din aluatul rămas, în formă de cruce, se unge cu ou pentru acea culoare aurie şi frumoasă, apoi se pune în cuptor.

Probabil aţi auzit deja sau chiar aţi încercat să pregătiţi o pască fără aluat. Acest sortiment de pască se prepară rapid, simplu şi este foarte delicioasă. Evident că aici trebuie să vă concentraţi mai mult pe compoziţie, care va reprezenta desertul în sine, spre deosebire de celelalte două variante. Indicat este ca brânza de vaci să aibă o consistenţă ceva mai cremoasă. Într-adevăr că este mai mult o prăjitură, asemănătoare unui cheescake, care însă poate fi servit şi în restul anului, cu diferite ocazii.

 

Cine vrea să-şi surprindă oaspeţii cu o reţetă unică, atunci cea mai bună sugestie este pasca dulce cu brânză şi ciocolată. Cine va refuza o felie aromată care îmbină textura brânzei dulci cu inconfundabilul gust de ciocolată ? Creativitatea îşi face iarăşi loc în bucătărie, căci şi de această dată puteţi înlocui clasicul aluat dospit cu unul de pandişpan, de exemplu, care este uşor, moale şi pufos. Cu atâtea opţiuni, nu ne rămâne decât să începem pregătirile pentru masa de sărbătoare şi să ne bucurăm de preparate speciale.

 

 

 

Previous ArticleExcavator de vanzare si cum sa alegi excavatorul potrivit pentru afacerea ta ?Next ArticleCum se impermeabilizeaza un acoperis pentru terasa? Afla raspunsul de la specialisti
x
Da-mi un "Like":