Lifestyle, Merita Citit

Corul Madrigal a pregătit un concert special de Paşte

            În prag de mare sărbătoare creştină, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a pregătit pentru public tradiționalul Concert Extraordinar de Paște. Evenimentul, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar – Mihail Verlan, a fost înregistrat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și va fi disponibil din Sâmbăta Paștelui, pe data de 1 mai 2021, în aplicația online Madrigal App, unde va putea fi vizionat gratuit.

 

 

Din cauza restricţiilor actuale, evenimentul se va desfăşura în absența publicului, din motive de siguranţă sanitară. Concertul Extraordinar de Paște a fost înregistrat în decorul impresionant al Muzeului Național de Artă al României și cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca această sărbătoare fundamentală a creștinătății. Publicul va putea asculta lucrări românești, de inspirație ortodoxă, interpretate în stilul inconfundabil al Corului  Madrigal. Cei doi dirijori, Anna Ungureanu – dirijorul principal și Cezar – Mihail Verlan – dirijorul secund al ansamblului, au pregătit pentru ascultători o adevărată călătorie sonoră în cronologia sacră a zilelor premergătoare Învierii Mântuitorului, care se încheie luminos cu un „început” – „Hristos anesti! / Hristos a înviat!”, parte a celebrului „Florilegiu bizantin”, aranjat de Marin Constantin.

Cu această ocazie, Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a povestit: „Consecvenți unei tradiții de peste jumătate de secol, ne întâlnim și anul acesta cu publicul nostru, chiar dacă vorbim despre o întâlnire facilitată de tehnologie. Am înregistrat acest concert pascal cu bucurie și speranță alături de partenerii noștri de la Muzeul Național de Artă al României și, cu ajutorul aplicației de vizionare Madrigal, ne dorim să ajungem în inimile și în casele celor care așteaptă lumina Învierii. În această perioadă dificilă, alături de cele două albume pascale, Concertul Extraordinar de Paște al Corului Madrigal pleacă spre spectatori ca o invitație la introspecție, dar și ca o punte între frumusețea și emoția muzicii și întâmpinarea celui mai semnificativ moment creștin, sărbătoarea Paștelui.”

     

Pentru toţi iubitorii de muzică bună şi fanii Corului Madrigal, Concertul Extraordinar de Paște va fi disponibil gratuit, începând din 1 mai 2021 pe Madrigal App, aplicația online dedicată concertelor și evenimentelor susținute de celebrul ansamblu, de unde va putea fi accesat și vizualizat pe toate dispozitivele electronice, fie laptop, smart TV, smartphone sau tabletă. Prin crearea simplă a unui cont de utilizator, vă puteţi bucura de muzică specială. De asemenea, tot în Sâmbăta Paștelui, concertul va fi difuzat în premieră și pe contul de Facebook al Corului Madrigal.

 

 

 

Previous ArticleCum se impermeabilizeaza un acoperis pentru terasa? Afla raspunsul de la specialistiNext ArticleTradiţie specială de Paşte: decorarea copacului cu ouă
x
Da-mi un "Like":