Magazin

Cum se impermeabilizeaza un acoperis pentru terasa? Afla raspunsul de la specialisti

Mult timp, acoperisurile plate au reprezentat o problema datorita incapacitatii lor de a retine apa. Infiltratiile si umezeala au fost cosmarul persoanelor care stateau la ultimul etaj, deoarece ploile si zapezile le afectau in mod direct proprietatea si sanatatea. Astazi, exista multe materiale disponibile pentru a hidroizola un acoperis terasa, singura conditie este ca materialele sa fie de calitate si procedura de turnare sa fie corecta.

In ultimii ani, membranele aplicate lichid s-au dovedit o solutie excelenta pentru un rezultat de calitate, care sa tina apa departe. Majoritatea solutiilor sunt economice si ecologice, insa este nevoie de o buna cunoastere a produselor, deoarece fiecare are specificatii unice.

Ce trebuie facut inainte de impermeabilizarea unui acoperis terasa

Metoda clasica folosita in ultimile doua – trei decenii, era aplicarea unui strat bituminos. Acesta reprezenta cea mai buna solutie la vreme respectiva, dar astazi metoda este depasita, iar sistemele de izolare lichida reprezinta alternative demne de incredere.

Prima conditie care treuie luata in considerare atunci cand se alege maerialul pentru impermeabilizarea unui acoperis terasa este compatibilitatea dintre suprafata existenta a acoperisului si produsul lichid care va fi utilizat. In cazul alegerii unui produs care nu respecta aceasta conditie, poate insemna o greseala costisitoare.

Pe de alta parte, pentru o lucrare de succes, este important ca inainte de hidroizolarea unui acoperis terasa, si fie curatata foarte bine baza de aplicare. Indiferent daca este un acoperis nou construit sau unul deja existent, curatarea si degresarea trebuiesc realizate cu atentie, deoarece produsele lichide trebuie sa adere perfect pe suprafata suport. Orice tip de murdarie, atat grasimea dar si praful, va face imposibila aderarea stratului hidroizolant lichid, pentru izolarea respectivului acoperis terasa.  Atunci cand substratul prezinta urme de murdarie, afecteaza negativ performanta mebranei turnate, care se intareste dupa uscare.

De obicei, produsul lichid pentru izolarea unui acoperis terasa vine insotit de un detergent recomandat de fabricant, avand proprietatea de a fi biodegradabil.

Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru hidroizolarea unui acoperis terasa

Aplicarea standard a membranelor pentru acoperis terasa, consta in respectarea urmatorilor 5 pasi. Fiecare operatiune trebuie realizata cu multa atentie, resepectand instructiunile producatorului.

 

  1. Curatarea

Baza pe care va fi turnata membrana lichida pentru izolarea unui acoperis terasa trebuie sa fie foarte curata. Este nevoie de o suprafata care sa permita o aderenta totala, din acest motiv curatarea este la fel de importanta precum turnarea solutiei lichide. Pentru o curatare in profunzime, se poate utiliza spalarea sub presiune, care elimina toate depunerile de mizerie. Un alt avantaj al spalarii cu presiune este expunerea zonelor care necesita reparatii inainte de turnarea propriuzisa a membranei pentru izolarea unui acoperis terasa.

  1. Amorsarea

Are rolul de a imbunatati aderenta mebranei folosita pentru impermeabilizarea respectivului acoperis terasa. Substanta folosita de obicei, este grundul, care trebuie aplicat pe o suprafata perfect uscata. De multe ori, pentru uscarea completa a unui acoperis terasa, se utilizeaza suflante de aer sau torte.

  1. Tratarea detaliilor

Suprafata de turnare a membranei lichide care va izola un acoperis terasa, trebuie pregatita astfel inctt colturile interioare sau exterioare, terminatiile, tevile si orificiile de evacuare, sa fie tratate cu o solutie speciala care sa etanseizeze respectivele zone.

  1. Aplicarea stratului de membrana lichida

Solutia lichida pentru izolarea unui acoperis terasa poate fi turnata in acest moment, deoarece au fost respectati pasi anteriori. Majoritatea producatorilor recomanda ca aplicare membranelor lichide sa se faca in minum doua straturi succesive.

  1. Inspectia

Ultimul pas in izolarea unui acoperis terasa il reprezinta inspectia lucrarii. Supervizarea fiecarei etape de lucru este necesara, incepand cu gradul de acoperire al grundului, respectarea filmului umed in timpul aplicarii membranelor, precum si rezultatul aplicarii in zonele critice. In cazul in care au fost evidentiate erori pe parcursul turnarii membranei lichide pe acoperis terasa, acestea trebuiesc notate si rezolvate in faza inspectiei.

Succesul oricarei lucrari de hidroizolatii terase depinde intotdeauna de aplicarea corecta. Intra pe www.milucon.ro pentru a afla si alte informatii importante pentru proiectul tau.

0
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":