Lifestyle, Merita Citit

Stai mai mult acasă ? Foloseşte timpul pentru tine!

            Acasă este locul unde încă petrecem o bună parte a timpului. Deşi vremea însorită de afară parcă ne îmbie la o plimbare relaxantă, din confortul propriei locuinţe continuăm să studiem, să lucrăm sau ne bucurăm de momentele libere. Cu personalităţi diferite, unii preferă mai mult activităţile outdoor, în timp de alţii nu au nicio problemă în a găsi mereu ceva de făcut prin casă. Recomandat este să găsim un echilibru, iar cum pe afară este mereu ceva de făcut, la fel şi în interior sunt o mulţime de modalităţi prin care putem transforma şederea la domiciliu într-un timp plăcut şi investit cu folos.

 

 

Se spune că nu acordăm suficient timp lecturii, suntem mai mereu pe fugă, iar cartea aceea pe care am vrut mereu să o citim a rămas pe noptieră sau probabil în wishlist. Cu orice ocazie sau atunci când ne plictisim şi pare că nu e nimic interesant de făcut, cititul va alunga cu siguranţă orice urmă de monotonie. În format fizic sau în varianta modernă ebook, a citi este o activitate care nu doar că ne destinde, dar ne şi dezvoltă vocabularul şi ne îmbogăţeşte cultura generală, indiferent de vârstă.

 

De la citit până la învăţat nu este decât un pas, iar aici pot fi incluse fără probleme şi ghidurile pentru limbi străine sau cele de călătorii. Dar cum sună o carte de bucate ? Alături de mişcare, sport şi hidratare corespunzătoare, un stil de viaţă sănătos porneşte de la o alimentaţie corectă, iar mâncarea este mai bună atunci când o gătim chiar la noi acasă. Desigur că lecturi de calitate şi informaţii pertinente ne poate oferi şi internetul. În mediul online, oricine are posibilitatea să scrie orice, iar de multe ori părerile sunt împărţite pe diverse teme, dar dacă ne uităm cu atenţie, vom descoperi multe lucruri noi şi folositoare.

 

Tot mediul digital este o sursă de recreere după o zi obositoare la serviciu, deşi am rezolvat task-urile de acasă. Datorită noilor dispozitive smart, livingul se transformă într-o sală comodă de cinema, unde să urmărim cele mai noi filme, revedem peliculele preferate sau concerte spectaculoase. Experienţa de a merge într-o sală de spectacole este aparte, dar pentru moment putem crea momente frumoase şi acasă, graţie tehnologiei care ne permite să accesăm conţinut de calitate, divertisment şi multe altele, totul de la distanţă.

 

Dacă stăm mai mult acasă, asta nu înseamnă că avem voie să lipsim de la… ora de sport. Deşi alergările în parc nu mai sunt condiţionate de anumite restricţii, alternarea cu exerciţii fizice pe care să le facem în interior este mereu binevenită pentru sănătate. Mici pauze dedicate mişcării sunt indicate şi în timpul programului de lucru, iar de la distanţă este mai simplu de realizat. Cu timpul, statul prelungit în faţa computerului nu este tocmai benefic, dar cu puţină atenţie şi mai multă mişcare, reuşim să ne adaptăm programului şi să fim mai eficienţi. Asta pentru că mereu este ceva de făcut pe acasă!

 

 

 

Previous ArticleÎți place adrenalina? Atunci încearcă la vară aceste trei sporturi de apă pe care le poți practica pe litoralul românesc!Next ArticleSPECIAL: JO a pregătit fanilor o baladă emoționantă – „Vocea ta”
x
Da-mi un "Like":