Lifestyle, Merita Citit

Disney lansează „Povești despre curaj și bunătate” – o nouă colecţie digitală

             Poveştile ne însoţesc încă din copilărie, ne fac mai curajoşi, mai buni şi ne ajută să cunoaştem lumea. Ascultăm cu emoţie fiecare vorbă, iar când creştem abia aşteptăm să descoperim chiar noi aventurile eroilor preferaţi sau în acest caz, a eroinelor care au devenit adevărate modele pentru cele mai mici dintre cititoare. De aceea, Disney lansează „Povești despre curaj și bunătate”, o nouă colecție digitală de povești cu prințesele Disney. Trei dintre acestea sunt disponibile în limba română şi urmăresc să-i inspire pe copii să creeze o lume mai bună. Actrița Dana Rogoz contribuie în lansarea acestui proiect deosebit.

 

 

Cartea digitală prinde viaţă datorită unei grafice unice create de artiști din toată lumea și este oferită cadou copiilor, în cadrul „Marii Sărbători a Prințeselor”, o nouă campanie globală ce va evidenția și răsplăti curajul și bunătatea. Ideea a pornit de la o cercetare propusă de Disney, din care rezultă că bunătatea și curajul sunt considerate calități esențiale, atât de către părinți, dar şi copii. La acest sondaj au participat 5.000 de adulți din 5 țări diferite şi a avut loc în luna martie 2021. De asemenea, părinții apelează la personaje de încredere, cum ar fi prințesele și reginele Disney, pentru a-i învăța pe copii lecții și valori importante.

 

Poveștile sunt gândite în aşa fel încât să-i inspire pe copii prin aventurile și valorile acestor personaje îndrăgite, care demonstrează, fiecare în felul lor, importanța curajului și a bunătății în situațiile dificile. Până la sfârșitul lunii august, colecția Povești despre curaj și bunătate” va putea fi descărcată gratuit de pe site-ul www.disneyprincessstories.ro. Iar pentru a sărbători lansarea colecției speciale, actrița Dana Rogoz a înregistrat lectura uneia dintre povești, ce este disponibilă și în limbajul semnelor. Așezați-vă confortabil și ascultați această poveste care nu a mai fost publicată până acum, despre Rapunzel.

Alături de colaboratorii săi, Disney a dorit să identifice tineri din toate ţările care au dat dovadă de calități extraordinare, de curaj sau bunătate, și cărora li se vor recunoaște meritele în cadrul colecției de povești. Fiecare dintre acești 14 copii va primi o dedicație specială în cinstea propriei sale povești pentru a inspira și pe alți tineri în viitor. „Marea Sărbătoare a Prințeselor” este o inițiativă globală dedicată curajului și bunătății, calități pe care protagonistele Disney le inspiră fanilor din întreaga lume. De la generozitatea Cenușăresei și inventivitatea lui Belle, până la dedicarea lui Mulan și îndrăzneala Vaianei, Disney celebrează calitățile acestor femei puternice, ale căror povești continuă să farmece și să inspire generațiile viitoare.

 

Studiul arată că poveștile cu prințesele și reginele Disney sunt considerate de părinți o sursă de inspirație pentru valori esențiale precum curajul, bunătatea, prietenia și onestitatea. La fel ca poveștile uimitoare ale celor 14 copii, sperăm că noua colecție digitală cu prințese își va crea propriul său drum în lume și îi va inspira și pe alți copii să își aducă propria contribuție la o lume mai bună”, afirmă Marta Szafranska, Director Corporate Communication și CSR pentru regiunea Europa Centrală și de Est la Disney.

 

 

 

Previous ArticleRadioul – istorie, informare şi divertismentNext ArticleAssessment center, metodă neconvenţională de selecţie în domeniul HR
x
Da-mi un "Like":