Tratamentul cu implanturi dentare a evoluat foarte mult in ultimii ani. Au aparut materiale noi, mult mai performante decat cele folosite anterior, iar tehnica medicala a avansat, oferind oportunitati multiple pentru a avea o dantura perfecta.
Ce sunt implanturile dentare?
Implantul dentar este un dispozitiv metalic din titan pur, de obicei in forma de surub, care se introduce in osul maxilar si are rolul de radacina artificiala acolo unde dintii naturali lipsesc. Implantul, segmentul intraosos din reconstructia dintelui, este apoi unit cu o coroana, punte sau proteza prin intermediul unui bont protetic, formand astfel un nou dinte.
Cum stii daca poti sa faci un implant dentar?
Poti opta pentru implanturi dentare daca ai o stare de sanatate buna si varsta peste 18 ani. In rest, nu exista o limita maxima de varsta, singura conditie fiind sa ai o stare generala buna de sanatate.
Cand ai nevoie de investigatii suplimentare?
Nu te poti califica pentru un implant dentar sau ai nevoie de un consult medical foarte amanuntit inainte, in cazul in care te regasesti in una dintre urmatoarele categorii:
- Ai varsta sub 18 ani sau suferi de boli cardiovasculare, de diabet de tip I, de osteoporoza sau alte boli ale oaselor, de boli sistemice grave (cancer, tumori, HIV/SIDA), ai intoleranta la anestezie, esti gravida sau alaptezi, ai nevralgie esentiala de trigemen sau ai fost diagnosticata cu bruxism.
In unele din aceste cazuri se fac investigatii medicale complexe, pentru a se stabili daca implantul dentar poate fi realizat fara riscuri.
Care sunt posibilele efecte secundare dupa operatia de implanturi dentare?
Cele mai des intalnite efecte secundare dupa procedura de implant dentar sunt durerea, umflarea si invinetirea usoara. Pentru ameliorarea oricarui disconfort, medicul dentist prescrie un tratament medicamentos adecvat, astfel incat orice efect secundar sa se reduca in cateva zile de la interventia chirurgicala de implant dentar.
Care sunt beneficiile oferite de tratament?
- Biocompatibilitate crescuta;
- Este foarte bine tolerat de organism si nu are efect alergic;
- Pana la aceasta ora, este materialul care favorizeaza cel mai mult procesul de osteointegrare;
- Ofera aspect fizionomic placut si senzatia de dinti naturali;
- Masticatia este comparabila cu a dintilor naturali;
- Stimularea osoasa este de 95%;
- Nu iti ranesti gingiile in timpul masticatiei.
Cat dureaza vindecarea?
Timpul de vindecare dupa un implant dentar este intre 3 si 6 luni. Daca este necesar transplantul de os, atunci perioada de vindecare este mai indelungata.
Cat de dureros este un implant dentar?
In timpul procedurii, nu exista niciun fel de durere, zona de lucru fiind sub anestezie. De la caz la caz, poti simti o presiune in zona frontului de lucru. Ulterior interventiei poate aparea un disconfort, care va fi ameliorat prin tratament medicamentos prescris de medicul tau dentist.
Cat de scumpe sunt implanturile dentare?
Aceasta intrebare creeaza de multe ori confuzii si nu este tocmai corect formulata, deoarece pretul unui implant dentar reprezinta de fapt numai costul tratamentului cu implant dentar propriu-zis, fara a lua in calcul celelalte componente protetice.
Asadar, costul total al unei astfel de interventii chirurgicale include pretul implantului dentar, al bontului protetic si al coroanei dentare. Pretul variaza foarte mult in functie de tipul si materialul din care sunt fabricate aceste componente, de structura osului, de numarul dintilor lipsa si de tipul de anestezie.
De asemenea, atunci cand optezi pentru implanturi dentare, trebuie sa tii cont si de manopere, de experienta medicului chirurg si de materialele suplimentare necesare. Vino la Clinica Dental Excellence si descopera toate informatiile de care ai nevoie!