Iti plac preparatele din peste si vrei sa incerci bucate pe care nu le-ai mai gustat pana acum? Din randurile de mai jos poti descoperi cateva idei extrem de interesante, cu ajutorul carora iti vei incanta papilele gustative!
Poti savura alaturi de familie si prieteni sprot marinat, batog delicios din crap argintiu, salate de icre, scrumbie de Dunare sau cotlet de crap, toate pregatite dupa retete stravechi, transmise din generatie in generatie si care au fost adaptate ingredientelor din Romania!
Sprot marinat
Realizat din sardelute proaspete, pescuite din Marea Neagra, sprotul este un peste de mici dimensiuni, care nu masoara mai mult de 8 centimetri si care este atent decapitat si eviscerat, inainte de a fi pus la marinat. Pentru pregatirea sprotului se folosesc ingrediente precum uleiul picant, vinurile albe seci dobrogene, dar si otet obtinut din vin alb.
Ideal este ca dupa ce deschizi ambalajul sa consumi sprotul in cel mult 48 de ore, pentru ca apoi incepe sa-si piarda din proprietati.
Batog de crap argintiu
Un alt produs extrem de gustos, pe care trebuie sa-l incerci macar o data este batogul de crap argintiu. Acesta este pregatit dupa o reteta traditional dunareasca, ce a fost pastrata din generatie in generatie. Batogul este pregatit prin metoda afumarii la rece, cu ajutorul unui lemn de esenta tare si este condimentat cu piper verde, care ii ofera o savoare cu totul speciala.
Inainte de a fi afumat, pestele este dezosat, depielat si condimentat foarte bine cu sare si putin zahar.
Poti pune acest preparat pe masa inclusiv la ocazii speciale, intrucat este cu totul special si musafirii tai il vor adora!
Salate de icre
Despre salatele de icre trebuie sa stii ca sunt realizate din 4 ingrediente principale: icre de peste, apa carbogazoasa, suc de lamaie si ulei de floarea soarelui, fiind 100% naturale. Este important sa le consumi, insa, cat mai repede, pentru ca nu au un termen de valabilitate foarte mare.
Scrumbie de Dunare afumata
Printre produsele din peste, pe care este indicat sa le mai incerci se numara si scrumbia de Dunare. Aceasta este pregatita dintr-un peste care se gaseste doar in Marea Neagra si care canoteaza primavara pana in locuri in care asteapta sa ajunga apa dulce, pentru a acumula grasimile de care are nevoie. Chiar daca este bogata in grasimi, atunci cand este afumata, scrumbia devine extrem de gustoasa si merita sa o incerci!
Rapane marinate
Rapanele sunt delicatese din peste, care iti vor incanta papilele gustative ori de cate ori le incerci. Acestea sunt pregatite fara cochilie cu ulei vegetal de floarea soarelui, zeama de lamaie, zahar, sare, piper negru boabe, coriandru, ienibahar si otet din vin.
Cos cadou
In cazul in care iti doresti sa te bucuri de varietate, poti alege sa comanzi online cosul cadou! El continue scrumbie de Dunare afumata, macrou afumat la rece, pastrami de crap argintiu, batog de peste, salata de icre de stiuca (simple si cu ceap), rapane, sardelute, dar si o sticla de vin, care se potriveste perfect cu produsele din pestele din cos!
Deltaica.ro este un magazin online, specializat in comercializarea produselor din peste, de unde poti alege tot ce iti doresti. Comenzile ajung la tine in cel mai scurt timp, indiferent daca iti este pofta de salata de icre de stiuca, batog de peste, scrumbie sau rapane!
Date de contact:
E-mail: vanzari@deltaica.ro
Telefon: 0729.995.529