Magazin

Ce este kinetoterapia și când ai nevoie de ea

Cu siguranță ai auzit de multe ori despre termenul de kinetoterapie întrucât este destul de des folosit în legătură cu anumite terapii medicale care pot îmbunătăți nu numai starea motorie ci și starea generală de sănătate.

Ce este kinetoterapia?

În primul rând, kinetoterapia este o formă de terapie prin mișcare, compusă din anumite programe și planuri specifice de recuperare medicală al cărui scop este acela de a reabilita anumite funcții motrice sau de a crește nivelul funcțional în cazul unor anumite afecțiuni specifice.

Kinetoterapia nu este însă potrivită numai în cazul în care pacienții și-au pierdut capacitățile motrice rezultate în cazul nefericit al unor accidente sau în urma unor afecțiuni specifice, ci și pentru a corecta anumite posturi greșite ale corpului și pentru relaxarea propriu-zisă a întregului corp.

Pentru a beneficia de toate avantajele acestei terapii, care nu sunt deloc puține, fie că te confrunți doar cu dureri de spate, articulare sau musculare, fie că suferi de anumite afecțiuni articulare, traumatologice sau reumatologice, este indicat să apelezi la o clinică specializată, medicii din cadrul acesteia putând să îți propună cel mai eficient program de tratament personalizat pentru tine.

Cu peste 9 ani experiență, echipa medicală LITherapy ajută pacienții care se confruntă cu crize dureroase de spate și articulații, punându-le la dispoziție programe personalizate în cadrul cărora se folosesc proceduri și terapii nechirurgicale integrative. Pe baza unui consult medicat inițial, medicii LITherapy efectuează o examinare clinică minuțioasă și recomandă un plan de tratament individual și personalizat în funcție de fiecare patologie în parte. Fiecare pacient va fi tratat în mod personalizat și îi vor fi aplicate tehnici care îl vor ajuta cu adevărat.

O ședință de kinetoterapie la LITtherapy se desfășoară individual sub supravegherea de specialitate din partea unui kinetoterapeut cu experiență medicală și în funcție de particularitățile fiecărui pacient: constituție, vârstă, afecțiune, tipul de activitate pe care o desfășoară, stadiul de evoluție a afecțiunii sau existența altor afecțiuni asociate.

Când ai nevoie de kinetoterapie?

Dacă întâmpini una dintre probleme de mai jos, sfatul nostru este să te programezi cât mai curând pentru o ședință de kinetoterapie pentru a-ți amelioara starea într-un mod total neinvaziv și cu efecte pozitive de lungă durată:

 • dureri de spate, articulare, musculare și de membre
 • afecțiuni ale coloanei vertebrale (spondiloza, cifoza, scolioza, hiperlordoza, discopatia, lombosciatica, hernia de disc)
 • afecțiuni articulare (artroza, gonartroza, coxartroza)
 • afecțiuni traumatologice (fracturi, entorse, luxații, contuzii, leziuni musculare)
 • afecțiuni reumatologice (gonartroză, coxartroză, spondilită anchilozantă)
 • afecțiuni neurologice (sechele post AVC)

Care sunt beneficiile pe care le obții de la ședințele de kinetoterapie?

Programele de kinetoterapie de la LITherapy nu numai că te vor ajuta să scapi de dureri, dar îți vor aduce beneficii care îți vor îmbunătăți cu siguranță întreg tonusul. Vei fi mai sănătos, vei scăpa de dureri incomode, îți vei recăpăta întreaga vitalite și vei avea o stare generală de bine.

 

Iată care sunt principalele beneficii ale kinetoterapiei:

 • Corectarea posturii
 • Creșterea mobilității articulare
 • Creșterea forței musculare
 • Creșterea rezistenței musculare
 • Creșterea coordonării, controlului și echilibrului
 • Corectarea deficitului respirator
 • Antrenamentul la efort
 • Relaxarea
 • Reeducarea sensibilității

 

Pe lângă kinetoterapie, în centrele LITtherapy puteți beneficia de recomandări și soluții la problemele medicale de dureri musculare, articulare sau ale coloanei vertebrale, fără să fie nevoie să te îndrepți către abordări clasice precum medicamentație sau intervenții chirurgicale.

Protocolul de tratament LITherapy îți pune la dispoziție, pe lângă kinetoterapie, numeroase alte terapii nechirurgicale integrative: Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu & Anioni, Reflexoterapie pe Turmaniu & Nano-Diamant, FizioElectroterapie cu Vacuum & Frecvență Joasă, Ozonoterapie, Masaj Medical / Gua Sha / Deep Tisue / Dry Needling / Vacuum Terapie dar și tehnica japoneză Yumeiho.

Tehnica Yumeiho este folosită în special pentru durerile de spate, indiferent de zona coloanei vertebrale unde se manifestă (cervical, toracal, lombar, sacral sau coccigian) și pentru durerile musculare, articulare, de picioare sau de brațe. Pe lângă gimnastica specială numită Yumeiho Taiso, în cadrul acestei proceduri vei învăța tehnici de respirație și metode de mio-relaxare speciale care vor favoriza inclusiv reglarea metabolismului, îmbunătățește circulația sanguină și chiar și în procesul de slăbire sănătoasă.

Centrele LITherapy acordă o atenție deosebită și pacienților care au patologii complexe (oncologice, autoimune, diabetologice și de nutriție, cardiologice, endocrinologice și circulatorii), fiind singura clinică unde aceștia pot efectua în deplină siguranță proceduri nechirurgicale integrative pentru ameliorarea și chiar pentru eliminarea durerilor cu care se confruntă pe termen lung.

 

0
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":