Promo

Cu ce autoritati locale colaboreaza o firma de servicii funerare din sectorul 5?

Locuitorii din Capitala, care trec prin momentele grele cauzate de pierderea unei persoane apropiate, pot conta pe sprijinul unei case de pompe funebre din vecinatate. Astfel, cei care locuiesc in cartierele Sebastian, Rahova, Ferentari sau Cotroceni, au posibilitatea de a opta pentru o firma de servicii funerare sector 5, ai carei specialisti se vor deplasa in cel mai scurt timp la domiciliul decedatului, pentru a demara toate procedurile necesare inmormantarii.

De asemenea, in cazul in care decesul survine in incinta unui spital sau a unei clinici, precum Spitalul Universitar Municipal, Spitalul Panduri Theodor Burghele sau Institutul de Pneumologie Marius Nasta, specialistii de la firma de servicii funerare sector 5 va vor oferi servicii de preluare de  la morga unitatii medicale respective. Prin urmare, este subliniata importanta de a actiona cat mai rapid cu putinta, pentru ca firma de servicii funerare din proximitate sa poata lua legatura cu autoritatile locale si institutiile din sector intr-un timp cat mai scurt.

Una dintre prioritatile oricarei case de pompe funebre este intocmirea rapida a tuturor formalitatilor legale ce tin de decesul unei persoane. Acest lucru demonstreaza inca o data colaborarea stransa cu autoritatile locale, in vederea parcurgerii necesitatilor legislative. Spre exemplu, pentru obtinerea ajutorului de deces, firma de servicii funerare trebuie sa depuna o serie de acte atat la primaria sectorului 5, cat si la casa locala de pensii de pe raza sectorului. Solicitarea acestei sume de bani, insa, poate fi facuta doar dupa constatarea decesului si eliberarea unui act care certifica acest lucru, de catre personalul medical adecvat, pus la dispozitia dumneavoastra de firma de servicii funerare sector 5.

Asadar, ajutorul de deces este obtinut mai rapid de firma respectiva, fapt datorat atat cunostintelor din domeniul legal ale reprezentantilor, cat si colaborarii stranse cu institutiile competente. Acest ajutor se acorda in cazul decesului unei persoane pensionare, asigurate sau a unei rude a acesteia, cu scopul de a acoperi total sau partial cheltuielile de inmormantare. Pentru anul in curs, este necesara obtinerea actelor si depunerea unui dosar, ce va include urmatoarele documente:

  • cerere pentru acordarea ajutorului de deces;
  • certificat constatator de deces (original si copie);
  • act de identitate al solicitantului (original si copie);
  • acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte gradul de rudenie cu persoana decedata, sau, dupa caz, actul care atesta calitatea de tutore, curator sau mandatar (original si copie);
  • dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile inmormantarii, precum si alte cheltuieli ce tin de deces (original si copie);
  • adeverinta eliberata de angajator, din care sa rezulte ca persoana decedata avea calitatea de asigurat la data decesului, respectiv extras din REVISAL, dupa caz.

Firma de servicii funerare din sectorul 5 trebuie, de asemenea, sa aiba o colaborare stransa cu lacasele de cult din sector, stabilind astfel in prealabil data si ora la care va avea loc slujba de inmormantare. Printre acestea se numara Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Bariera Rahovei, Biserica Parcul Rahova, Biserica Bumbacari, Biserica Militara Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Capela Universitatii Nationale de Aparare, Biserica Ghencea, Biserica Ghencea – Nasterea Domnului, Biserica Inaltarea Domnului si Manastirea Mihai Voda.

Nu in ultimul rand, casa de pompe funebre relationeaza indeaproape si cu cimitirele de pe raza sectorului, astfel ca, dupa slujba oficiata la una dintre bisericile de mai sus, trupul persoanei decedate va fi transportat pe ultimul drum la unul dintre cimitirele alese de dumneavoastra:

Cimitirul Tudor Vladimirescu sau Cimitirul Magurele.

In concluzie, este foarte important sa apelam cat mai rapid la o firma de servicii funerare sector 5, care colaboreaza cu autoritatile locale de pe raza sectorului. In acest fel, vor fi demarate toate procedurile, inclusiv cele legale, pentru a-i asigura persoanei plecate dintre noi o inmormantare demna de toata cinstea!

1+
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":