Promo

Principalele caracteristici atunci cand alegi o casca pentru bicicleta

O conditie esentiala a ciclismului este purtarea unui echipament adecvat, care sa te protejeze in cazul unui accident.

Casca bicicleta este cea care iti ofera o protectie vitala, in special pentru cutia craniana, care protejeaza la randul ei creierul.

De ce trebuie sa porti o casca de bicicleta?

Exista o multime de dezbateri in jurul utilizarii castilor de bicicleta. Chiar ofera o protectie vitala sau biciclistii, purtand o casca bicicleta, au un fals sentiment de securitate, iar asta ii face sa aiba un comportament mai riscat ce duce la mai multe accidente?

Din fericire, exista multe dovezi care demonstreaza ca atunci cand porti o casca bicicleta, aceasta joaca un rol crucial in protectia ta. Organismele din domeniul sigurantei auto cosnidera casca bicicleta ca fiind cel mai eficient mod de a reduce leziunile la cap si decesele cauzate de accidentele de bicicleta. In unele tari este obligatorie purtarea unei casti atunci cand se circula cu bicicleta, iar in altele se recomada ferm purtarea uneia. O casca bicicleta poate ca nu previne accidentele si nu garanteaza supravietuirea, dar reprezinta o componenta importanta de siguranta secundara si poate reduce riscul unei leziuni grave la nivelul creierului sau al capului in caz de accident.

Beneficiile referitor la siguranta oferita de purtarea unei casti de protectie, sunt mai pronuntate la copii: testele efectuate pe castile pentru copii arata o reducere a leziunilor in caz de impact si o crestere a rezistentei craniului in caz de accidente. Studiile arata si faptul ca purtarea de casca bicicleta reduce la jumatate riscurile de traumatisme cerebrale severe, atunci cand biciclistii sufera o leziune cerebrala.

Fara indoiala, castile nu pot rezista impactului substantial al unui accident grav si nu pot salva pe toata lumea. Cu toate acestea, bunul simt ne permite sa tragem concluzia ca inconjurarea capului cu un anumit grad de protectie trebuie sa ofere o oarecare amortizare in cazul unui impact.

Toti biciclistii ar trebui sa retina faptul ca o casca bicicleta este menita a fi doar ultima solutie pentru siguranta. Aceasta nu poate inlocui un comportament atent si responsabil care presupune respectarea tuturor regulilor de siguranta.

In timpul unei caderi sau coliziuni, capul poate accelera rapid spre sol. Daca porti o casca bicicleta care nu este reglata corect sau care nu are o marime corespunzatoare, se poate desprinde de cap. Chiar si o usoara separare poate reduce dramatic protectia pe care o ofera o casca bicicleta.

Cum verifici rapid o casca bicicleta:

  • Asigura-te ca are dimensiunea potrivita pentru capul tau;
  • Este destinata tipului de calatorie pe care il faci;
  • Este in conditii bune la finalul calatoriei;
  • Are curelele ajustate corespunzatori (stranse si intinse);
  • Este in stare buna si nu a fost deteriorata;
  • Este confortabila.

Daca vei cumpara o casca bicicleta pentru copilul tau, respecta cateva recomandari simple care vor asigura o experienta sigura si placuta pentru cel mic.

  1. Lasa-l sa-si aleaga el casca. Sunt sanse mult mai mari sa o poarte si chiar sa se bucure de ea.
  2. Casca trebuie sa se potriveasca acum, nu “la anul”. Daca ii cumperi o casca prea mare, in ideea sa o poarte mai mult timp, il vei pune in mare pericol, deoarece respectiva casca bicicleta nu il va proteja eficient.
  3. Pretul nu este cel mai bun indicator. Alege o casca buna, certificata si care ii va oferi protectie. Nu alege o casca bicicleta doar pentru ca este scumpa, de firma sau la moda.
  4. Nu alege o casca pentru skateboard. Aceasta are un model si o funcitonalitate diferita fata de o casca bicicleta.

Atunci cand cumperi o casca bicicleta, asigura-te ca este certificata. Intra pe www.mosionroata.ro, magazin de biciclete online, si poti gasi toate informatiile referitoare la acest subiect.

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":