Procesul de branding este cel mai potrivit pentru oameni independenţi sau care şi-au dat seama că nimeni nu este mai potrivit pentru a le trasa harta viitorului profesional decât ei înşişi. Fără o gândire liberă şi mult curaj, freelancing-ul, de pildă, nu ar putea fi practicat cu succes. Indicat este ca planul personal de carieră să conţină şi scenariul în care lucrăm pentru noi, suntem proprii angajaţi. Cu siguranţă acest lucru va ajuta la dezvoltarea personală şi va spori gradul de randament, având în vedere că nu muncim pentru oricine altcineva.
Dar chiar dacă vom fi angajaţi, brandul ne va oferi întotdeauna un anumit nivel de stabilitate. Un aspect foarte sănătos pentru carieră este autoevaluarea. Putem spune că este un moment vital care ne ajută să acumulăm claritate şi coerenţă în ceea ce priveşte măsurarea eficienţei campaniei construirii şi promovării brandului personal. În continuare, sunt prezentate o serie de sfaturi utile, simple, dar pe care uneori le omitem din strategia noastră atunci când dorim să realizăm planul personal de carieră:
- Nu-ţi planifica doar cariera, organizează-ţi şi viaţa: un stil de viaţă dezordonat se va răsfrânge şi asupra vieţii profesionale.
- Stabilirea priorităţilor determină creşterea nivelului de eficienţă în muncă.
- Chiar dacă facem tot ce putem mai bine, să nu ne aşteptăm să iasă totul perfect chiar din prima. Perfecţionismul este o capcană şi consumă multe resurse.
- Pentru cineva care munceşte mult, timpul este o resursă preţioasă care nu trebuie irosită pe activităţi care nu aduc un aport în dezvoltare.
- Continuă să-ţi planifici timpul, începe chiar cu ziua de mâine.
- Atunci când lucrezi, lasă-i pe toţi să ştie: „Do not disturb !”
- Experţii în comunicare şi business cred că succesul în afaceri se măsoară în rezultate concrete, nu în numărul de şedinţe la care participăm săptămânal.
- Nu încerca să cari mai mult decât poţi duce. Fii realist cu timpul şi capacitatea ta de a soluţiona un număr rezonabil de sarcini pe zi.
- Uneori este mai bine să spui „nu” !
- Când faci ceva, concentrează-te doar asupra acelui lucru.
- Fă-ţi timp şi pentru tine ! Timpul liber nu este timp pierdut, atâta vreme cât îl petreci frumos.
- Nu te suprasolicita cu prea multe responsabilităţi, distribuie-le, în special dacă ai o echipă pe care te poţi baza.
- Preia controlul atunci când vine vorba de timpul tău.