Infiintarea unei societati in Iasi nu este un proces usor pentru cineva care nu a mai facut asta. Probabil ca abia astepti sa ai propriul tau business, dar daca vei decide sa il infiintezi pe cont propriu, va trebui sa mai astepti o perioada considerabila de timp.
Inainte sa dai startul activitatii economice, va fi necesar sa treci printr-un intreg proces birocratic care nu ti va parea deloc usor, daca nu ai cunostinte juridice. Din acest motiv, cea mai buna decizie pe care o poti lua este sa contactezi un avocat specializat in infiintari societati Iasi. Acesta te poate consilia si iti poate oferi asistenta si reprezentare juridica, astfel incat sa poti da startul afacerii cat mai repede posibil. Daca vei beneficia de sprijinul unui specialist, durata procesului birocratic va fi redusa la minimum!
Una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui sa le iei inainte de a putea incepe activitatea economica este sa alegi forma de organizare juridica a companiei pe care vrei sa o infiintezi. Pentru a lua o hotarare buna, trebuie sa iei in calcul mai multe criterii, asa cum este domeniul din care va face parte firma ta, bugetul capitalului social sau numarul actionarilor.
Apeleaza la un cabinet de avocat din Iasi care are expertiza in infiintari soeietati Iasi, precum avocatiasiduhnea.ro, si vei avea garantia ca vei alege forma de organizare juridica potrivita pentru afacerea ta!
Iata cateva informatii importante despre formele de organizare:
- Persoana fizica autorizata (PFA). Este o forma simpla de organizare juridica si este potrivita pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent. In cazul in care vrei sa infiintezi un PFA, contabilitatea va fi simpla, vei putea angaja maximum 3 persoane cu contract de munca, iar raspunderea juridica va fi nelimitata.
- Intreprinderea individuala (II). Poate fi infiintata de o persoana fizica care nu detine personalitate juridica si care desfasoara activitati economice in mod independent. De asemenea, trebuie sa stii ca, in cazul acestei forme de organizare, vei putea avea pana la 8 salariati.
- Intreprinderea Familiala (IF) . Poate fi fondata de doua sau mai multe persoane, membre ale aceleiasi familii. In cazul acestei forme de organizare juridica, nu este posibila angajarea unor terte persoane cu contract de munca.
- Societatea pe actiuni (SA). Orice avocat specializat in infiintari societati Iasi iti va spune ca aceasta forma de organizare este recomandata companiilor mari. Actionarii detin raspundere juridica limitata si garanteaza doar cu actiunile pe care le detin.
- Societatea in comandita. Aceasta poate fi simpla sau pe actiuni. Fondatorii sunt responsabili pentru obligatiile sociale in mod nelimitat si solidar.
- Societatea cu raspundere limitata (SRL). Este cea mai raspandita forma de organizare juridica pentru companiile mici si medii, deoarece actionarii au raspundere limitata, in functie de investitia pe care au facut-o in companie. SRL-ul poate fi infiintat de unul sau mai multi asociati, persoane fizice sau juridice.
Acum ca ai aflat mai multe detalii despre cele mai cunoscute forme de organizare juridica, contacteaza un avocat specializat in infiintari societati in Iasi de la cabinetul Duhnea Dana Elena pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie!