Promo

Replici de arme pe care le poți testa la Airsoft

Airsoft-ul este un joc cu tentă militară plin de adrenalină și senzații tari pe care tot mai mulți tineri și le doresc. De aceea atrage de la an la an mult mai mulți fani și jucători ce testează replici de arme noi, echipamente sau terenuri din ce în ce mai interesante din toate colțurile țării.

Dacă te-ai apucat de airsoft, atunci este absolut necesar să cunoști regulile și să ai un echipament adecvat. Este indicat să folosești ochelari de protecție speciali care îți vor proteja ochii de bilele lansate de adversari, dar și echipament special ce va atenua loviturile de aproape, fără să lase răni pe piele. De asemenea și încălțămintea trebuie să fie adaptate terenurilor accidentate. E recomandată utilizarea unor bocanci militari pe care îi găsești rapid și pe site-ul celor de la NRG.

În ceea ce privește muniția folosită la arme, aceasta trebuie să respecte niște reguli foarte clare:

  • Bila nu trebuie să aibă o viteză de lansare mai mare de 200 m/s
  • Replicile de arme folosite pentru medii de joc cu distanțe mici, de regulă în interior, au viteze de lansare a bilei între 50-110 m/s
  • Pentru replici de arme cu distanțe medii de angajare viteza de lansare a bilei este între 110-120 m/s
  • Replicile de arme cu distanță de angajare mare folosesc viteze de lansare a bilei de până la 200 m/s.

Replici de arme automate electrice

Cele mai folosite tipuri de replici de arme în Airsoft sunt cele electrice automate. Acestea folosesc energia electrică pentru lansarea bilelor de joc. Sunt utilizate de regulă de jucătorii începători dar și de cei care au nevoie de o autonomie mare a bateriei. Cu un singur acumulator se pot trage și câteva mii de bile. Lansarea bilei și viteza acesteia este constantă, astfel că are și o precizie foarte bună de tragere. Viteza de tragere poate varia de la 50 m/s la 170 m/s în funcție de tipul armei alese.

Replici de arme pe bază de gaz

Jucătorii profesioniști folosesc și arme pe bază de gaz cu sau fără recul. Sunt mai multe abrevieri precum G.B.B SAU G.B.B.R ce definesc modul de funcționare a acestor arme. Pentru lansarea bilei este utilizată presiunea gazului. De regulă se folosește propan care a trecut prin diferite procese de purificare astfel încât să ofere puterea necesară de lansare a bilei. Viteza de lansare este asemănătoare cu cea a armelor electrice, dar nu la fel de precisă.

Replici de arme pe bază de arc

În airsoft, aceste replici de arme au o construcție simplă. De regulă jucătorii folosesc pe post de replici puști cu lunetă. Lansarea bilei se face folosind arcul comprimat. Precizia de lansare a bilei este foarte bună, însă nu pot fi utilizate de jucători ce au nevoie de o rată de foc mare, din cauza capacității mici de stocare a bilelor.

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":