Magazin

Atracții turistice de neratat în stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este una din cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc. Pentru turiștii de pretutindeni, această stațiune îmbină utilul cu plăcutul deoarece aici te poți relaxa pe plajă, întins toată ziua la soare într-un șezlong, dar în același loc, dacă vrei să faci ceva mai mult pentru organismul tău, poți profita și de diferitele tratamente cu nămol din apropierea Lacului Techirghiol sau apă sărată. Mai mult, faimoasa cură cu Gerovital, care a stârnit chiar și interesul amatoarelor de frumusețe de peste hotare se poate face tot aici, în stațiunea Eforie Nord.

 

Lacul Techirghiol

 

Despre Lacul Techirghiol se știe că este cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din întreaga țară, nămol care conține substanțe minerale amestecate cu elemente organice, care împreună ajută în tratarea afecțiunilor reumatice, a afecțiunilor respiratorii sau în vindecarea bolilor sistemului periferic.

 

Lacul Techirghiol este de asemenea și cel mai întins lac cu apă sărată, el având o suprafață de 11.7 kilometri pătrați. Cândva un golf de mare, Lacul Techirghiol este acum o rezervație faunistică unde pot fi văzute o mulțime păsări care nu trăiesc în nicio altă parte a României. Pentru a admira acest colț de natură, te poți urca într-o barcă sau șalupă și vizita lacul alături de un ghid local.

 

Ana Yacht Club

 

Tot la capitolul atracții turistice putem vorbi și despre Ana Yacht Club. Acesta este primul port de agrement privat din România, are o capacitate de 60 de ambarcațiuni și este operațional pe întreaga perioadă a anului. Ana Yacht Club se află la o distanță de doar câteva minute față de centrul stațiunii Eforie Nord, mai exact în golful din fața hotelului Europa, unul din cele mai apreciate hoteluri în rândul turiștilor care caută unități de cazare Eforie elegante și confortabile.

 

Plaja Eforie Nord

 

Turiștii care își doresc să petreacă un sejur liniștit, nu aleg această stațiune doar pentru nenumăratele opțiuni de cazare Eforie Nord, ci și pentru plaja imensă, întinsă pe o suprafață u o lungime de aproximativ 3 kilometri. În cel mai larg punct al ei, în partea de Sud mai exact, plaja stațiunii Eforie Nord are o lățime maximă de 100 de metri. Ca măsură de protecție împotriva valurilor puternice, plaja din stațiunea Eforie Nord este protejată de șapte diguri de larg.

 

Lacul Belona

 

Stațiunea Eforie Nord poate fi numită și stațiunea lacurilor deoarece nicio altă stațiune de pe litoralul românesc nu este atât de cunoscută pentru lacurile sale. Cu excepția Lacului Techirghiol, mai există un lac celebru în această stațiune, situat la mare distanță de mare și amenajat între anii 1958 și 1959 ca lac de agrement. Este vorba de Lacul Belona care s-a format pe locul a două ochiuri mari de apă sărată și care în prezent are o suprafață de un hectar plină cu apă de mare.

 

Atracții turistice

 

În afara acestor atracții turistice, turiștii care merg la mare și vor să aibă parte de o experiență completă și să guste din plin o porție de cultură și istorie, pot să mai viziteze Teatrul de Vară situat în Parcul Central Eforie Nord și cu o suprafață de 1800 de locuri, biserica ortodoxă cu hramul Nașterea Maicii Domnului, Balta Tuzla, Eforie Aqua Park, fresca Marea, plajele Azur, Belona, Debarcader, La Perla, Steaua de Mare și vraja Mării precum și statuile Fata cu floarea sau Rod.

 

Divertisment

 

Ca metode de petrecere a timpului liber, în stațiunea Eforie Nord, pe lângă înot în mare și bronzat pe plajă, mai poți juca volei, handbal sau baschet, poți face sporturi nautice, scufundări, scuba diving, ridicări cu parașuta, plimbări cu hidrobicicleta sau pur și simplu te poți distra cu prietenii la o masă de snooker sau biliard într-una dintre nenumăratele baruri de pe plajă.

 

Cazare Eforie Nord

 

Dacă ți-au plăcut atracțiile și obiectivele turistice prezentate în acest articol și vrei să-ți petreci vacanța de vară la mare, în stațiunea Eforie Nord, rezervă-ți chiar acum o cameră într-una din zecile de unități de cazare listate pe portalul eforieonline.ro și bucură-te din plin de tot ce are de oferit litoralul românesc.

0
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":