Promo

Cele mai mari beneficii ale unui program precum cel oferit de after school Craiova !

Părinții au o viață agitată în timpul săptămânii și, adesea, este imposibil să își lase copilul cu cineva după ce acesta termină orele la școală. În plus, chiar dacă au încredere să îl lase singur, există o mulțime de lucruri, unele foarte neplăcute, ce se pot întâmpla. Să nu mai punem la socoteală faptul că a nu supraveghea copilul după ore, atunci când își face temele sau învață, poate avea unele repercusiuni academice greu de “reparat”. Ei bine, în aceste situații intervine un program after school. De câțiva ani, în România, în marile orașe și nu numai, au început să înflorească astfel de instituții care oferă sprijin și supraveghere copiilor până la terminarea claselor I-IV, pe tot parcursul anului școlar și chiar și în vacanțe. Asta înseamnă că într-un after school copiii vor avea parte de supraveghere la teme și ajutor când este cazul, activități extracurriculare precum dans, limbi străine, teatru și multe altele. De asemenea, la after school micuții iau masa de prânz și, în unele cazuri, sunt chiar luați de la școală. Astfel, părinții vin liniștiți la terminarea programului de lucru pentru a-și lua copiii, cu temele făcute și multe alte activități excepționale la activ. Să vedem, pe larg, ce beneficii oferă aceste programe de after school.

 

Siguranță și sănătate – Programele de after school, prin natura lor de a ține copiii ocupați după școală, diminuează semnificativ numărul de incidente ce pot avea în cazul în care cei mici nu sunt supravegheați. Copiii care participă la programe after school își îmbunătățesc semnificativ abilitățile sociale și comportamentale, această fiind o cale pozitivă spre succes. Participarea la aceste programe încurajează frecventarea școlii și poate avea chiar rezultate pozitive asupra sănătății, diminuând sedentarismul și petrecerea a unui număr prea mare de ore în fața tabletei sau calculatorului.

 

Implicare îmbunătățită în învățare – programele de after school nu numai că măresc prezența la școală, ci și îmbunătățesc nivelul de implicare pe care îl prezintă copiii în timp ce sunt în clasă. O mai mare implicare în timpul orelor de clasă duce la o performanță mai bună a copiilor și, în cele din urmă, ajung să frecventeze unități de învățământ de calitate superioară.

 

Performanță îmbunătățită și note mari – Dacă copiii sunt mai implicați în învățarea de zi cu zi, este logic că notele și performanța generală sunt îmbunătățite exponențial. Deoarece programele de after school îi încurajează pe copii să înceapă să participe mai mult la școală, ei se comportă în mod natural mai bine atunci când vine vorba de teste și note. Programele de after school implică munca unui personal specializat și bine pregătit pentru a ajută copiii cu subiecte sau materii diverse.

 

Confort pentru familiile care lucrează – Familiile în care ambii părinți lucrează constată faptul că programele de after school le oferă un nivel de confort care nu este realizabil prin alte mijloace. Părinții care lucrează, care se îngrijorează cu privire la activitățile copiilor după școală, își vor atenua această teamă. Mai puțină îngrijorare duce la faptul că părinții care lucrează au mai multă energie seara pentru a petrece timpul cu familiile lor. În plus, majoritatea instituțiilor de after school țin copiii până la ore rezonabile. De exemplu, Happy Kids Academy este un after school Craiova care oferă program până la orele 18:00, astfel încât majoritatea părinților să își poate termina liniștiți programul de lucru.

 

Ajutor la teme – Temele consumă mult timp, dar sunt o parte necesară a educației unui copil. Un studiu a constatat că aproape 50% dintre părinți nu își pot ajuta copiii în acest sens din lipsa de timp sau pentru că, pur și simplu, nu se pricep. Când introduceți copilul într-un program de after school, acesta poate primi: ajutor individual la teme și ajutor suplimentar pe subiecte cu care copilul se confruntă. Finalizarea devreme a temelor îi permite copilului să vină acasă și să se bucure de timpul petrecut cu părintele. Un program constant va face, de asemenea, ca temele să devină un obicei și copiii vor cunoaște un sentiment de responsabilitate.

 

Oportunitatea de a construi abilități sociale – Vorbeam mai sus despre acest lucru. Abilitățile sociale lipsesc astăzi. Smartphone-urile și internetul au făcut ca cei mici să piardă multe dintre abilitățile de care vor avea nevoie în cele din urmă pentru a fi parte integrantă în societate. Cu ajutorul programului unui after school ei își pot îmbunătăți abilitățile sociale, pot colabora cu alți copii în diverse proiecte, vor învața ce înseamnă respectul. Învățând cum să socializeze, copiii dobândesc abilități care îi vor ajuta de-a lungul vieții. Copiii nu numai că vor putea întâlni oameni și prieteni pe care poate nu i-ar cunoaște altfel, dar pot și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a fi mai extrovertiți. Abilitățile sociale sunt unele dintre cele mai importante abilități pe care le poate învăța un copil. Copiii vor putea să se exprime mai bine și să discute concepte pe care altfel nu ar fi reușit să le pună în discuție dacă nu ar avea aceste experiențe la after school.

 

Construiesc încredere – Printr-o abordare bine echilibrată și asistată de profesori, este posibil să îi ajutăm pe copii să-și construiască și să-și mențină nivelul de încredere. Activitățile individuale și de grup care promovează următoarele lucruri sunt o parte integrantă a îngrijirii într-un after school: luarea deciziilor, comportament responsabil, autocontrol, lucru în echipa. Promovarea și consolidarea încrederii îi permite unui copil să reușească în multe domenii precum în sport, activități școlare și viață.

 

Dacă sunteți interesați de îngrijirea copiilor într-un program after school în Craiova, vă încurajăm să vă înscrieți copilul la Happy Kids Academy. Prin intermediul unei varietăți de programe și activități, echipa de aici vă ajută copiii să exceleze.

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":