Cu ocazia Zilei Copilului, CATENA a lansat campania „Donează o poveste”, destinată susținerii educației timpurii a copiilor care provin din medii defavorizate. Campania face parte din proiectul „Citește-mi 100 de povești”, derulat de Asociația OvidiuRo și susținut de CATENA.
În cadrul acestei campanii, CATENA a donat grădinițelor din comunitățile defavorizate din România un număr de 120.000 de cărți pentru preșcolari. Sub titlul „Ghici, ce e în depărtare ?”, cărțile sunt editate în condiții grafice deosebite, având drept autor pe Simona Epure, ilustrațiile fiind realizate de Cornelia Revulets.
Este cunoscut faptul că educația timpurie constituie cheia dezvoltării armonioase a copiilor și a formării personalității acestora. De aceea, CATENA s-a alăturat Asociației OvidiuRo în misiunea acesteia ca fiecare copil provenit din familii fără posibilități financiare să beneficieze de o educație timpurie de calitate și de acces neîngrădit la lectură. Astfel, CATENA vă invită să vă alăturaţi acestui frumos proiect și să donaţi pe site-ul Fundației OvidiuRo (www.ovid.ro), putând contribui în mod direct la povestea de succes a zeci de mii de copii din România.
„Am observat de mulți ani atenția pe care Asociația OvidiuRo o acordă educației, mai ales celei timpurii. Și, pentru că am fost invitată la lecturi organizate de asociație, am fost și educator pentru o zi, am văzut ce înseamnă ochii plini de bucurie și lumină ai copiilor care ascultă o poveste. Cred că această campanie este extrem de valoroasă, pentru că intră în conținutul educației în care se fabrică povești și ne bucurăm că ne putem alătura acestei inițiative, de a dărui fiecărui copil o poveste”, a declarat Anca Vlad, fondatorul lanțului de farmacii CATENA, în cadrul evenimentului de prezentare a proiectului și cărții, organizat online de Asociația OvidiuRo. La acest eveniment a participat, printre alții, și autoarea cărții, Simona Epure.
Potrivit datelor oficiale, în România, rata abandonului școlar este de peste 26 % în mediul rural și de 18.1 % în total, față de o medie de 10.6 % la nivelul Uniunii Europene. În comunitățile sărace, copiii nu au acces la cărți potrivite vârstei lor, suferind deja un decalaj educațional chiar înainte de a începe grădinița sau școala. În plus, actuala pandemie a adăugat încă un obstacol în calea copiilor din medii dezavantajate, acolo unde accesul la școala online este limitat sau chiar inexistent, mărind, din nefericire, decalajul educațional. Fiecare dintre noi poate contribui la sprijinirea educaţiei pentru copii, iar CATENA vă invită să vă alăturaţi acestui frumos proiect!