Lifestyle, Merita Citit

În luna iunie, publicul se poate bucura de premiera spectacolului „Figaro Style”

            Teatrul Muzical Ambasadorii își îmbogățește repertoriul cu un nou spectacol extraordinar. Este vorba despre Figaro Style, adaptare pentru copii după opera Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini. Regia îi aparține lui Dan Tudor, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodorașcu, iar la pian acompaniază Andrei Ștefan Racu.

 

 

Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ștergând limitele dintre cele două genuri printr-o neașteptată reinterpretare. Abordarea sa ingenioasă, plină de rezolvări surprinzătoare, dă poveștii clasice o viață nouă, rezultatul fiind o creație de o fantezie debordantă. Personajele cunoscute ale operei sunt prezentate într-o viziune originală, cu un umor molipsitor. Starea îndrăgostiților Rosina și Almaviva, alături de permanenta schimbare de situații, care mai de care mai amuzante, controlată de Figaro, contribuie din plin la crearea unei atmosfere comice.

 

Artiștii TMA împlinesc prin interpretările lor originale demersul regizoral, aducând în fața publicului de toate vârstele un spectacol minunat. Din distribuție fac parte: Silviu Alexandru Mihăilă (Figaro, bărbier în Sevilla), Andreea Bucur Blidaru (Rosina), Ciprian Mardare (Contele Almaviva), Iustinian Zetea (Don Bartolo), Sergiu Neamțu (Don Basilio), Camelia Cuzub (Berta, camerista), Bogdan Șerban (Fiorello, servitorul lui Almaviva), Doru Farmazon, Daniel Goliță, Octavian Iuga, Alexandru Mălăeru (soldați, servitori).

 

Primele reprezentații ale acestei noi producții sunt programate miercuri, 9 iunie și joi, 10 iunie, ambele de la ora 18:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor. La finalul lunii vor avea loc încă două reprezentații, în zilele de 26 iunie de la ora 18:00 și 27 iunie, de la ora 11:00. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma ticketstore.ro. Durata spectacolului este de 1 oră şi este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Pe fondul măsurilor de relaxare anunțate de autoritățile locale, Sala Mică a Palatului Național al Copiilor va funcționa la capacitate de 70 %, cu respectarea tuturor normelor de siguranță pentru public.

 

Teatrul Muzical Ambasadorii este cea mai tânără instituție publică de spectacole și concerte, aflată în subordinea Ministerului Culturii, al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor și tinerilor fondat în 2019 de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea. TMA își desfășoară activitatea la Palatul Național al Copiilor din București. Obiectivul său este promovarea valorilor muzicale, coregrafice românești și universale, în țară și în lume. Repertoriul instituției este divers, cuprinzând spectacole de operă, balet, musical şi folclor.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":