stil

Show grandios în deschiderea celui mai cunoscut eveniment dedicat modei româneşti

             Catwalk-ul impresionant, cu lungimea de 36 de metri, a prins viață vineri, 4 iunie 2021, în prima zi a Romanian Fashion Week, cel mai important eveniment de modă din țară, organizat la Iași.  Pe scena care acoperă un spațiu de 1.000 de metri pătrați, zeci de modele au prezentat ultimele creații ale designerilor participanți la show-urile găzduite de Grădinile Palas.

 

 

Carmen Cherecheș, Prosper Center, Crina Bulprich & Monom, Octavia Chiru, UNArte București – Departament Modă, Lucian Broscățean, Sandra Chira, Cristina Lazăr, Venera Arapu și Murmur sunt designerii și brandurile care au deschis, vineri, 4 iunie 2021, prezentările de modă din cadrul Romanian Fashion Week. Pe parcursul întregului eveniment, peste 30 de creatori tineri, dar și consacrați vor încânta publicul cu colecțiile lor.

 

„Este un eveniment care întinde o mână generoasă generației tinere de creativi. Noi, cei din Iași, sperăm ca în felul acesta să semănăm sămânța unei prietenii pentru zeci de ani”, a explicat designerul Irina Schrotter, de numele căreia se leagă tradiția organizării Romanian Fashion Week, eveniment aflat la cea de-a XIII-a ediție.

 

Odată cu deschiderea show-urilor de modă, stilistul Ovidiu Buta a declarat că: „Este foarte interesant să citești personalitatea designerilor când te uiți la haine. Trebuie să creștem oameni, dacă vrem să fim într-o industrie sănătoasă”.

 

„La ediția din acest an, vedem colecții care se încadrează în direcția de responsabilitate, sustenabilitate și inovație, trei dintre conceptele esențiale pentru moda secolului XXI”, spune designerul Lucian Broscățean, coordonatorul secțiunii Innovative Future Platform, din cadrul Romanian Fashion Week, dedicată tinerilor creatori de modă.

 

Festivalul Romanian Fashion Week a demarat cu testarea generală a participanților, iar în urma rezultatelor toți s-au încadrat în normele sanitare stabilite de autorități, în privința combaterii pandemiei. Evenimentul dedicat modei a continuat, în capitala Moldovei, pe tot parcursul weekend-ului.

 

Romanian Fashion Week are loc în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești și primul mare eveniment cu public organizat anul acesta în România. Ediția din acest an a Romanian Fashion Week are două componente: Romanian designers și Innovative Future Platform.

 

Prima secțiune este dedicată designerilor consacrați, mulți dintre ei cu o carieră internațională și cu premii obținute la prestigioase evenimente profesioniste. Ceea ce au în comun toți participanții este creativitatea și faptul că fiecare și-a conturat o puternică identitate vizuală. Colecțiile sunt destinate sezonului toamnă / iarnă 2021 / 2022 și accentuează diferite zone creative ale modei românești. Smaranda Almășan, Venera Arapu, Lucian Broscățean, Ioana Ciolacu, Mihaela Glăvan, Jolidon, Murmur, Andrea Tincu, Irina Schrotter sunt designerii consacrați care au fost prezenți la ediția din acest an a Romanian Fashion Week. Gazda secțiunii Romanian designers și al întregului eveniment dedicat modei este stilistul Ovidiu Buta.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":