Bine ai venit, dragă cititorule, în mica noastră bucătărie virtuală! Astăzi vrem să-ţi propunem o reţetă care merită citită, dar mai ales încercată. Prinşi cu tot felul de treburi cotidiene, cu şcoala sau serviciul chiar şi de acasă, nu avem de cele mai multe ori timp să-l dedicăm gătitului. Deşi putem comanda oricând ceva pe placul nostru, nimic nu se compară cu o masă pregătită acasă. Iar dacă este sănătoasă, gustoasă şi gata în scurt timp, atunci putem spune că am reuşit!
Aşa este şi reţeta pe care o prezentăm, o mâncare de legume în stil mediteranean, potrivită şi pentru bucătăria românească. Şi începem cu ingredientele! Vom avea nevoie de:
- o vânătă medie sau mică
- ardei gras (roşu, galben, verde, etc., cu cât avem în farfurie mai multă culoare, cu atât mai bine)
- un dovlecel sau dacă preferaţi merge de minune şi zucchini
- conopidă sau broccoli (câteva bucheţele vor fi de ajuns)
- o ceapă mică
- pătrungel
- sos de roşii
- caşcaval sau brânză rasă
- După ce am spălat bine toate legumele, fără a le decoji, le tăiem în cubuleţe mici.
- Într-un vas termorezistent pe care îl ungem cu unt, aşezăm ingredientele amestecate. Cu siguranţă vor arăta bine, colorate şi proaspete.
- Tot aici turnăm un pic de apă, pentru că legumele sunt uscate, nu suculente, şi adăugăm sosul de roşii.
- Deasupra punem un strat de smântână sau iaurt gras. Un iaurt simplu conţine mai multă apă şi nu ne dorim să fie prea multă, ci o cantitate potrivită.
- Ce lipseşte din această combinaţie ? O ploaie generoasă de caşcaval sau brânză rasă, completată de pătrunjel tocat.
- Deja arată bine, dar trebuie să avem puţină răbdare, căci totul intră la cuptor pentru aproximativ 20 minute sau până când legumele se vor rumeni.
- Mirosul legumelor coapte este extraordinar, aromele combinate perfect şi porţia de sănătate este gata în doar câteva momente. Ce spuneţi de propunerea noastră pentru prânz sau cină ? Sperăm că v-a plăcut şi că veţi încerca! Poftă bună!