Lifestyle, Merita Citit

Muzeul Antipa a pregătit o ediţie specială online pentru Noaptea Muzeelor 2021

            Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit sâmbătă, 12 iunie, pentru Noaptea Muzeelor, o ediție specială care cuprinde ateliere online pe platforma ZOOM pentru cei mici și prezentări filmate în expoziția permanentă, care vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook și Instagram a Muzeului Antipa.

 

Programul special al Nopții Muzeelor de la Antipa se va desfășura între orele 14:00 – 22:00 și va cuprinde următoarele activități. De la ora 14:00 sunt programate atelierele online „O excursie prin pădure” (pentru grupa de vârstă 6 – 8 ani) şi atelierul de programare „Scratch online” (grupa 8 – 14 ani). De la 15:00, cei mici sunt aşteptaţi la încă o sesiune de programare „Scratch online” şi la atelierul de „Recreație chimică” (grupa 7 – 12 ani).

 

Mai târziu de la ora 16:00 sunt anunţate „O excursie prin pădure”, programare „Scratch online” şi ora de „Recreație chimică”.  Apoi de la ora 17:00, copiii sunt aşteptaţi la atelierul de „Șah online la Antipa” şi încă un atelier online de „Recreație chimică”. În continuare, de la ora 18:00, elevii se pot bucura de atelierul de desen și pictură „Art Antipa” şi de încă „O excursie prin pădure” (grupa 9 – 11 ani). Ultimul, dar nu cel din urmă este „Șah online la Antipa”, de la 19:00.

 

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri pe atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/. Link-ul de acces se trimite părinților cu o zi înainte de începerea workshop-urilor.

 

Programul special al Nopții Muzeelor la Antipa va continua cu trei prezentări ale specialiștilor Muzeului despre „Animale Nocturne”, filmate în expoziția permanentă, care vor fi difuzate exclusiv pe paginile de Facebook și Instagram ale Muzeului:

 

  • 20:00 – „Animale Nocturne” cu dr. Oana Paula Popa
  • 21:00 – „Animale Nocturne” susţinut de dr. Andrei Ștefan
  • 22:00 – „Animale Nocturne” prezentat de dr. Mihai Stănescu.

 

Fie că este vorba despre ateliere de zoologie, de chimie, pictură, șah, programare pe calculator sau despre prezentările online ale specialiștilor muzeului, cei mici și cei mari se vor distra, vor afla curiozități și informații despre lumea animalelor și vor putea să petreacă timp de calitate împreună cu specialiștii muzeului în aceasta ediție online a Nopții Muzeelor de la Antipa!

 

Sponsorul principal este MOL România. Mai multe detalii sunt doar la un click distanţă pe www.antipa.ro și pe pagina de Facebook (www.facebook.com/muzeulantipa) a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":