Lifestyle, Merita Citit

Liceenii pasionaţi de animaţie sunt aşteptaţi să se înscrie în programul Animest

Vacanța de vară e pe cale să înceapă și, odată cu ea, cel mai amplu program educațional Animest, ajuns anul acest la cea de-a doua ediție. Începând de joi, 10 iunie, elevii liceelor de arte plastice din România și Republica Moldova sunt invitați să se înscrie în prima etapă a Incubatorului de animație, programul intensiv de creație care le va oferi șansa de a face primii pași în lumea filmului de animație. Adolescenții se pot înscrie până pe 30 iunie, completând formularul de contact disponibil pe www.incubatoruldeanimatie.ro/contact sau cu un e-mail la incubator@animest.ro.

 

Prima parte a proiectului se va desfășura în perioada 1 iulie – 30 august, sub forma unei serii de întâlniri online cu artistul și regizorul Paul Mureșan, alături de care participanții vor discuta despre etapele de creație ale unui film animat, vor descoperi tehnici de animație și storytelling și vor realiza, sub îndrumarea acestuia, exerciții practice pe o temă dată.

 

Experiența în domeniul filmului de animație nu este necesară, programul reprezentând o ocazie specială de a învăța tehnici de animație pentru tinerii desenatori și graficieni. Încurajând și sprijinind liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, Animest rămâne fidel obiectivului său de a promova industria autohtonă, contribuind activ la dezvoltarea acesteia. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape absentă din liceele din România, Incubatorul de animație își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ.

 

În a doua parte a programului, derulată online în perioada 11 – 17 octombrie 2021, 10 elevi selecționați vor putea participa la un workshop practic, în cadrul căruia vor fi ghidați să creeze secvențe animate pe un subiect dat. Unul dintre finaliștii programului va fi premiat la Gala de închidere a Festivalului Animest 2021, în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu.

 

Mai multe detalii despre Incubatorul de animație sunt disponibile pe site-ul programului. Liceele care își doresc să se implice în program sunt invitate să-i contacteze pe organizatori prin intermediul formularului de contact sau pe adresa de email menţionată mai sus.

 

 

 

Previous ArticleConstruieşte-ţi mai mult decât un CV, elaborează un plan de carierăNext ArticlePettson şi Findus – seria de poveşti şi animaţie îndrăgită de generaţii
x
Da-mi un "Like":