Tech

De acum, TEHNOLOGIA este cu şi pentru SENIORI

            Centrul EUROPE DIRECT București, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Centrul European al Consumatorilor din România, Digital Citizens România și GEYC, lansează un proiect special: „Tehnologia cu și pentru seniori”. Evenimentul a avut loc miercuri, 23 iunie 2021, la ora 11.00, în Sala de Conferințe a Institutului European din România.

 

În cadrul acestui eveniment au fost prezenți Alexandra Dobre, director general, Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Loredana Licuța, coordonator, Centrul EUROPE DIRECT București, Irina Chirițoiu, director, Centrul European al Consumatorilor România, Veronica Ștefan, președinte și cofondator, Digital Citizens, precum și Diana Ioniță, Head of Digital GEYC.

 

Evenimentul „Tehnologia cu și pentru seniori” urmărește dezvoltarea competențelor digitale ale adulților cu vârste cuprinse între 50 – 70 de ani și facilitarea tranziției acestora către lumea virtuală, dar și promovarea unei culturi a educației în direcția învățării pe tot parcursul vieții. Formatul, cel al unui workshop, a fost susținut de experți în domeniu care au interacționat cu seniorii în grupuri de lucru. Aceștia au primit informații utile și au fost îndrumați să folosească diverse metode, tehnici și instrumente foarte utile pentru desfășurarea activităților uzuale în mediul online. Totodată, participanților li s-a atras atenţia asupra provocărilor și posibilelor pericole pe care le pot întâmpina în lumea digitală.

 

Centrul EUROPE DIRECT București este un proiect de comunicare pe tematici europene, finanțat de Comisia Europeană, prin Reprezentanța sa în România și găzduit de Institutul European din România din anul 2013. Centrul EUROPE DIRECT București are rolul de a informa cetățenii din regiunea București – Ilfov pe teme care țin de Uniunea Europeană și prioritățile acesteia.

 

În contextul în care digitalizarea reprezintă o prioritate la nivel european, centrul EUROPE DIRECT București organizează acest eveniment dedicat în exclusivitate seniorilor, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

 

Centrul pentru Seniori al Municipiului București, instituție publică a Primăriei Capitalei, are ca obiect principal de activitate realizarea de programe culturale, sociale, educaționale și acțiuni de interes local destinate persoanelor cu vârsta de cel puțin 50 de ani împliniți, cu domiciliul în Municipiului București. Prin toate acțiunile sale, prin programele și proiectele de succes derulate sau în curs de derulare, Centrul pentru Seniori al Municipiului București vine în sprijinul persoanelor vârstnice, prin implicarea în activități care au caracter recreativ, cultural, educativ și social.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":