Cea mai recentă premieră a Teatrului Muzical Ambasadorii, Figaro Style, adaptare pentru copii după opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, revine cu două noi reprezentații pe scena Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, sâmbătă, 26 iunie, de la ora 18:00 și duminică, 27 iunie, de la ora 11:00.
Personajele arhicunoscute ale operei sunt prezentate într-o viziune originală, cu mult umor. Starea îndrăgostiților Rosina și Almaviva, permanenta schimbare de situații, care mai de care mai amuzante, controlată de Figaro, contribuie din plin la crearea unei atmosfere de feerie comică. Regia spectacolului îi aparține lui Dan Tudor, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici. De adaptarea muzicală s-a ocupat Ciprian Teodorașcu, iar la pian acompaniază Andrei Ștefan Racu.
Varianta scenică a lui Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, este ingenioasă și plină de rezolvări surprinzătoare. Povestea clasică prinde o viață nouă, rezultatul fiind un spectacol muzical efervescent și plin de culoare. Din distribuție fac parte: Silviu Alexandru Mihăilă (Figaro), Andreea Bucur Blidaru (Rosina), Ciprian Mardare (Contele Almaviva), Iustinian Zetea (Don Bartolo), Sergiu Neamțu (Don Basilio), Camelia Cuzub (Berta), Bogdan Șerban (Fiorello), Doru Farmazon, Daniel Goliță, Octavian Iuga, Alexandru Mălăeru (soldați, servitori).
Pe fondul măsurilor de relaxare anunțate de autoritățile locale, Sala Mică a Palatului Național al Copiilor va funcționa la capacitate de 70%, cu respectarea tuturor normelor de siguranță pentru public. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Ticketstore sau de la casieria deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, cu o oră înainte de începerea spectacolului (în limita locurilor disponibile). Durata spectacolului este de o oră, iar vârsta recomandată este începând cu 7 ani.
Teatrul Muzical Ambasadorii este cea mai tânără instituție publică de spectacole și concerte, aflată în subordinea Ministerului Culturii, al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor și tinerilor fondat în 2019 de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea. TMA își desfășoară activitatea la Palatul Național al Copiilor din București. Obiectivul său este promovarea valorilor muzicale și coregrafice românești și universale, în țară și în lume. Repertoriul instituției este divers, cuprinzând spectacole de operă, balet, musical, folclor.