Lifestyle, Merita Citit

Muzeul „Grigore Antipa” invită publicul la o expoziţie specială – „Moon Impact – a geological story”

             Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită publicul de vineri, 2 iulie 2021, de la ora 18:00, la deschiderea expoziției „Moon Impact – a geological story”, organizată de Centre National de la Recherche Scientifique (Franța). Expoziția vorbește despre impactul gigantic în urma căruia s-au format Pământul și Luna și despre evoluția geologică a acestor două corpuri cerești, oferind răspunsuri la întrebări precum: în cât timp s-a format Pământul ? Dar Luna? şi multe altele.

 

Moon Impact expune peste 250 de eșantioane de roci, meteoriți, modele 3D, holograme și proiecții video care vin să completeze tot acest demers argumentat științific. Cei curioși să afle mai multe despre formarea celor două corpuri cerești și despre evoluția lor, vor putea admira exponate greu de găsit în mediul natural obișnuit: o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșation extras din cel mai adânc foraj de pe pământ și, de asemenea, cea mai nouă rocă, un amestec de plastic și bazalt, care a fost găsită în Hawaii.

 

Vizitatorii vor (re)descoperi istoria universului prin prisma geologiei dintr-o nouă perspectivă, a interdependenței vieții de pe Pământ cu lumea minerală și influenţa umană asupra mediului înconjurător mineral (acumularea deșeurilor plastice). Expoziția oferă explicații detaliate atât pentru adulți cât și pentru copii. Ghidați de celebrul astronom Vera Rubin, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani vor descoperi, prin intermediul broșurii informative, temele principale ale expoziției și, ulterior, își vor putea testa cunoștințele prin intermediul unor jocuri.

 

De asemenea, cei mici vor primi, odată cu biletul cumpărat, un cod QR care le oferă un abonament gratuit pentru trei luni la aplicația Da Vinci Kids. Membrii echipei care au pus bazele acestui proiect sunt: dr. Răzvan Caracaș (coordonatorul proiectului, cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique, Ecole Normale Supérieure, Laboratoire de Géologie de Lyon şi profesor la Universitatea din Oslo, Center for Earth Evolution and Dynamics), Léna Martin (muzeograf la Centre National de la Recherche Scientifique, Laboratoire de Géologie de Lyon) și designerul expoziției, cea care a transformat și a pus în practică proiectul, împreună cu echipa IMPACT. Proiectul este finanțat de Consiliul European al Cercetării.

 

Expoziţia poate fi vizitată de marți până duminică în programul de vizitare al muzeului, iar prețul unui  bilet de intrare este: 10 lei pentru copil, student sau pensionar, 11 lei pentru achiziționarea unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicația Da Vinci Kids și 15 lei pentru un adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani beneficiază de gratuitate.

 

 

 

0
Previous ArticleÎnscrierile la Concursul de proiecte Rezidența FemArt continuă în luna iulieNext ArticleLungmetrajul „Femei obișnuite” se vede la cinema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":