Tech

YouTube Shorts este prezent acum şi în România

             YouTube anunță disponibilitatea versiunii beta a YouTube Shorts în România, o nouă experiență pentru crearea de videoclipuri scurte de pe telefonul mobil. Prezentat pentru prima dată în septembrie 2020, YouTube a extins serviciul Shorts în 26 de țări și va fi disponibil acum în peste 100 de țări din întreaga lume.

 

 

Deși videoclipurile scurte puteau să fie vizionate pe platformă și înainte, utilizatorii vor putea să acceseze pentru prima dată instrumentele de creație Shorts, care includ o cameră cu segmente multiple pentru combinarea mai multor decupaje video, posibilitatea de a înregistra cu muzică, alegera setărilor de viteză și multe altele.

 

Funcțiile noi includ și opţiunea de a folosi conținut audio și din videoclipurile de pe YouTube. Astfel, utilizatorii pot să-şi pună amprenta creativă asupra conținutului pe care adoră să-l vizioneze pe YouTube, ajutând la atragerea unor noi segmente de public, fie că este vorba despre a reacționa la glumele lor preferate, testarea celei mai recente rețete sau repunerea în scenă a unor scheciuri. Creatorii vor deține controlul și vor putea să renunțe dacă nu doresc ca videoclipurile lor lungi să fie remixate.

 

În plus, odată cu extinderea internațională a produsului, este lansat și un nou set de funcții, precum adăugarea de text şi subtitrari în videoclip, înregistrare de până la 1 minut cu camera Shorts, combinarea de clipuri video din galeria telefonului la înregistrările realizate sau folosirea filtrelor de bază pentru corecția culorilor în videoclipurile scurte, urmând a fi lansate mai multe efecte în viitor.

 

„Vrem să fie ușor și distractiv să creezi videoclipuri scurte. Pe măsură ce dezvoltăm Shorts împreună cu creatorii și artiștii noștri, vom adăuga mai multe funcții pe care să le testeze utilizatorii”, a spus Todd Sherman, Manager global de produs pentru YouTube Shorts. Dacă ne referim la muzică, artiștii și creatorii vor avea o bibliotecă vastă de melodii pe care să le folosească în videoclipurile scurte, de la peste 250 case de discuri și editori.

 

O experiență de vizionare perfectă pe YouTube

O altă componentă esențială a experienței de produs este ca utilizatorii să găsească videoclipuri scurte care le plac, iar creatori de conţinut să fie descoperiți. Astfel, s-a introdus un rând dedicat Shorts pe pagina de start a YouTube, o nouă experiență de vizionare cu ajutorul căreia poți să glisezi ușor vertical de la un videoclip la altul și în curând va fi disponibil un tab Shorts pe mobil, pentru ca utilizatorilor să le fie mai ușor să acceseze conținutul Shorts cu o singură atingere. La nivel global, playerul YouTube Shorts a depășit 6,5 miliarde de vizionări zilnice.

 

Shorts va fi integrat în experiența YouTube pe care utilizatorii deja o cunosc. De exemplu, dacă un utilizator aude un fragment dintr-o melodie într-un videoclip scurt, poate cu ușurință să găsească melodia completă, să vizioneze videoclipul muzical sau să afle mai multe despre artist, totul pe YouTube.

 

Sunt susținuţi creatorii de conținut de pe mobil

YouTube a ajutat o întreagă generație de creatori să-și transforme creativitatea într-o sursă de venit și să devină următoarea generație de companii media. În ultimii trei ani, s-au plătit peste 30 de miliarde de dolari creatorilor, artiștilor și companiilor media.

 

Deoarece Shorts reprezintă o nouă modalitate de a viziona și a crea pe You Tube, compania a căutat diverse moduri de a genera bani din videoclipurile scurte și de a recompensa creatorii pentru conținutul lor, inclusiv Fondul YouTube Shorts anunțat recent, un fond de 100 milioane de dolari distribuit în 2021 și 2022.

 

„Știm că ne va lua un timp pentru a face totul cum trebuie și suntem abia la început. Abia așteptăm să încerci Shorts și să ne ajuți să creăm o experiență video în formă scurtă de primă clasă, chiar pe You Tube”, a mai adăugat Sherman. Versiunea beta a Shorts este lansată la nivel global și va fi disponibilă în curând pentru toți utilizatorii din România.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":