Magazin

Sfaturi privind întreţinerea și curățarea piscinei

Odată ce sezonul cald s-a instalat este momentul pentru efectuarea operaţiunilor de întreţinere şi curăţare a piscinei. Curăţarea piscinei nu ține doar de aspectul estetic al acesteia, ci este o operațiune esențială pentru sănătatea utilizatorilor.

 

În ce consta întreţinerea apei?

Întreținerea apei se poate realiza în trei moduri:

  • Întreținere mecanică – filtrare, circulație;
  • Dezinfectare, ajustare pH;
  • Proceduri suplimentare – utilizarea soluţiilor împotriva formării algelor.

 

O filtrare mecanică bună este baza apei curate, întrucât întreținerea cu soluţii este insuficientă. Cu toate acestea, cele două metode trebuie să meargă mână în mână, deoarece fiecare își îndeplinește funcția și nu este interschimbabilă. Dezinfectarea asigură o apă pură din punct de vedere biologic. PH-ul apei trebuie monitorizat constant, deoarece acțiunea preparatelor utilizate depinde de acesta și se schimbă rapid, de exemplu după ploaie sau căldură prelungită.

 

Valorile optime ale pH-ului trebuie să fie cuprinse între 7,0 – 7,4. Cei mai comuni dezinfectanți sunt clorul, bromul și oxigenul activ. Cel mai frecvent utilizat este clorul, care este disponibil sub formă de granule, tablete sau sub formă lichidă.

 

Electroliza sării este o metodă modernă de purificare a apei fără utilizarea substanțelor chimice. Aceasta este un proces prin care, cu ajutorul electricității, se declanșează o reacție chimică în care se formează clorul. În acest scop, o cantitate mică de sare este adăugată în piscină – aproximativ 4 g pe 1 litru de apă. Acest lucru elimină necesitatea achiziționării și depozitării regulate a produselor cu clor.

 

Iernarea este o parte importantă a întreținerii anuale a piscinei. Include:

  • Oprirea alimentării cu apă a piscinei;
  • Scurgerea apei prin duzele de intrare;
  • Filtrele, skimmerele și proiectoarele trebuie demontate, curățate și depozitate într-un loc uscat. O prelată de iarnă trebuie plasată pe piscină.

 

Proiectarea spațiului din jurul piscinei

Proiectarea zonei din jurul piscinei este importantă atât pentru aspectul general al curții, precum și pentru confortul utilizării acesteia. Atunci când se planifică proiectarea, aceasta trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să nu permită pătrunderea apei de ploaie sau din irigare, în piscină;
  • să ofere siguranță – să nu existe riscul alunecării, să nu fie margini ascuțite, pentru a permite ieșirea ușoară din piscină;
  • să fie uşor de întreţinut şi curăţat.

 

Care sunt cele mai utilizate pardoseli din jurul piscinei?

Granitogres – plăci ceramice rezistente la condiţii tehnice şi climatice extreme

Sunt potrivite pentru pardoseli exterioare, deoarece rezistă la temperaturi scăzute şi la sarcini mecanice ridicate. Lipsa porilor garantează impermeabilitatea, rezistența la pete și întreținerea ușoară. Varietatea de forme, dimensiuni și modele permit doritorilor să aleagă modelul cel mai potrivit.

 

Pe lângă alegerea acestui tip de pardoseală proprietarii pot opta şi pentru un model de gard jaluzea pentru un plus de confort şi mai multă intimitate.

 

Clincher

Clincherul este un material ecologic produs din lut selectat. Este extrem de puternic, durabil și rezistent la influențe externe și substanțe chimice. Are o suprafață antiderapantă, proprietăți impermeabile și antibacteriene. Toate acestea îl fac o alegere excelentă pentru pardoseala din jurul piscinei.

 

Cuarț

Sunt pietre calibrate colorate, amestecate cu material transparent lichid și aplicate pe o șapă prefabricată. După polimerizare, se obține o suprafață dură și frumoasă. Acestea permit realizarea de soluții de proiectare interesante, cum ar fi încorporarea de cochilii, cristale, pietre spectaculoase etc. Dezavantajul este prețul relativ ridicat.

0
Previous ArticleDacă e vară, atunci spectacol să fie! Festivalul Zilele unteatru inaugurează proiectul Unteatru Open-AirNext ArticleNOU: În luna octombrie, postul TV TNT devine WARNER TV
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":