Lifestyle, Merita Citit

Cei mici sunt invitaţi la ateliere de science & craft „Creatorii de fluturi”

            Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”, care se vor desfășura de două ori pe săptămână, între 27 iulie și 9 septembrie 2021, în curtea muzeului.

 

 

Atelierele sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (marți, de la ora 10:00) și celor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (joi, de la ora 10:00). Întâlnirile săptămânale stimulează imaginația copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori și materiale întâlnite în natură (dar nu numai), și nu necesită înclinații artistice, talent sau abilități deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

 

În prima parte a atelierului vom admira fluturii exotici din sera special amenajată în grădina muzeului și ne vom minuna de coloritul, de zborul elegant și tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte cu un mod de viață fascinant. Vom pândi momentul „nașterii” lor și, dacă suntem norocoși, poate vom vedea în direct transformarea lor miraculoasă în fluture.

 

După vizita în seră „plămădim”, inspirați de fluturii din expoziție, un obiect de decor, un mic tablou care poate fi expus acasă. Vom folosi tehnici simple de reutilizare creativă și responsabilă a materialelor refolosibile, precum și a elementelor naturale – pietre, frunze, petale, scoici, melci. Atelierele se vor desfășura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa și vor respecta toate normele sanitare în vigoare. În cazul în care condițiile sunt nefavorabile desfășurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunțată ulterior.

 

Taxa de participare este de 40 lei pentru un copil sau 70 lei dacă participă doi frați, în care sunt incluse vizita la expoziția de fluturi tropicali vii, precum și materialele de lucru. Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri pe grupă. După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.

 

 

 

Previous ArticleSeria de concerte „Alternative Brunch” continuă cu super reprezentaţii liveNext ArticleVAMA lansează piesa „Cânta cu mine” şi îşi aşteaptă fanii în concert la Arenele Romane
x
Da-mi un "Like":