Lifestyle, Merita Citit

Pelicula „LEBENSDORF” se vede în premieră națională la ANONIMUL IFF

            Cel de-al doilea lungmetraj semnat de regizorul Vali Hotea, „Lebensdorf” va avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film „Anonimul”, de la Sfântu Gheorghe. Evenimentul din Delta Dunării, ajuns la cea de-a 18-a ediție, se va desfășura în perioada 9-15 august 2021.

 

Regizorul Vali Hotea se întoarce la Anonimul, după ce în 2013 a fost prezent în cadrul festivalului cu premiera națională a filmului de debut „Roxanne”. „Lebensdorf” spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vârstei de mijloc. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să oscileze între două țări, dar și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.

 

„Divorțul este cu siguranță o experiență neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoțională, incapacitatea de a lua o decizie și lipsa asumării unei responsabilități, îmi conturez personajul principal cu o ușoară ironie, dar și înțelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieții. Filmul nu prezintă numai călătoria sa sentimentală, ci și o descindere în subconștientul său angoasat…”, declară regizorul Vali Hotea.

 

Scenariul „Lebensdorf” este semnat de Ileana Muntean și Vali Hotea, imaginea de Alexandru Solomon, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. De scenografie s-a ocupat Mălina Ionescu, de costume Cireșica Cuciuc, responsabilă de machiaj a fost Bianca Boeroiu, iar de coafură Domnica Bodogan, în timp ce producătoare sunt Ada Solomon și Diana Păroiu. Lungmetrajul este o producție HiFilm Productions în asociere cu nomada.solo și Visual Walkabout în co-producție cu: Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media și Scharf Film Production.

 

„Lebensdorf” a fost realizat cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Române. Finanțatori: Cinema City România, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika România, Avon Cosmetics România, Savini Due, MediaCom, Vitrina Advertising.

 

Vali Hotea s-a ocupat de regia mai multor scurtmetraje premiate, precum „Marea aventură” (1994) sau „Meditația” (1997). A supervizat şi a scris scenariile a numeroase clipuri muzicale şi reclame, dar şi documentare şi seriale TV, printre care „Roberta” (2000), „Călătorie de vis” (2004), „Fetele marinarului” (2009), etc. Primul său lungmetraj, „Roxanne”, a avut premiera la Locarno în 2013, urmată de selecţia la numeroase festivaluri internaţionale de film (printre care Cottbus, Praga, Luxor) şi de două nominalizări la Premiile Gopo. În prezent se află în dezvoltare cu un nou proiect de lungmetraj – Apa.

 

 

0
Previous Article„Ave Maria” – Concertul Extraordinar al Corul Madrigal revine în luna august LIVE pe scenăNext ArticleAMI surprinde cu o nouă lansare – „O fată obișnuită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":