Lifestyle, Merita Citit

Acestea sunt cele mai urmărite filme la TIFF Sibiu 2021

            Prezentate în premieră la Sibiu, România sălbatică (regizori Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) și Tata mută munții (regia Daniel Sandu) au înregistrat cel mai mare număr de spectatori la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Sibiu, care s-a încheiat duminică, 8 august. Cinefilii prezenți au avut ocazia să-i întâlnească la finalul filmului pe regizorii ambelor producţii, în sesiuni de Q&A care au durat până târziu în noapte.

 

După proiecția sold-out din prima zi la TIFF Sibiu, în prezența regizorilor, documentarul România Sălbatică a fost redifuzat în festival, la solicitarea sibienilor, în mijlocul naturii, la Muzeul Astra. Cu filmări în premieră despre biodiversitatea țării noastre și un Premiu al Publicului la TIFF 2021, filmul se pregătește să devină un fenomen în sine până la finalul anului. Cu emoții și suspans au urmărit sibienii al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, Tata mută munții. Prezent la proiecție, regizorul a povestit la final cu spectatorii despre filmările complicate în condiții fizice și meteo delicate sau despre lucrul cu actorii.

 

În topul celor mai atractive filme din programul festivalului s-au numărat și producțiile proiectate în centrul orașului, unde toate locurile din Piața Mică au fost ocupate în fiecare seară: Încă un rând (regizor Thomas Vinterberg), câștigătorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2021,  Dineu cu vecinii de sus (regia Cesc Gay), o comedie spaniolă spumoasă în care relațiile de cuplu trec prin încercări nebănuite și Anii noștri de glorie (de Gabrielle Muccino), un film italian cuceritor despre patru adolescenți de nedespărțit.

 

Câteva dintre cele mai noi filme românești au putut fi vizionate în premieră la Sibiu, în prezența actorilor și a regizorilor, oferindu-le iubitorilor de cinema detalii din culisele filmărilor, precum Întregalde, proiecție la care a participat regizorul Radu Muntean, film prezentat luna trecută la Festivalul de la Cannes, #dogpoopgirl, cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021 pentru care regizorul Andrei Huțuleac a venit la întâlnirea cu publicul, Complet necunoscuți, cu participarea regizorului Octavian Strunilă, a actorului Adrian Ștefan și a compozitorului Mălin Cristache sau Berliner (Marian Crișan), avându-l ca invitat pe actorul Ovidiu Crișan.

 

Regizorul spaniol David Martin de los Santos, invitat la TIFF Sibiu cu filmul Asta-i viața / La vida era eso, din distribuția căruia face parte și Florin Piersic Jr., s-a întâlnit cu publicul sibian în prima zi de festival. Pelicula redă povestea emoționantă a două femei aparținând unor generații diferite, care se întâlnesc într-un spital din Belgia și dezvoltă o prietenie atipică.

 

Pentru copii și adolescenți, programul festivalului a cuprins filme din selecția EducaTIFF, potrivite pentru întreaga familie, precum: animația fantasy Nahuel și cartea magică (în regia lui German Acuna), Mami  / Petite Maman (de Céline Sciamma), o poveste cuceritoare nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021 și  Blană bombă (Claudiu Mitcu), un film-documentar despre parcursul muzical al celor patru băieți din trupa cu acelaşi nume.

 

 

 

0
Previous ArticleAi ascultat acest super remake al hitului „Just Dance” ?Next ArticleArtistul NukFly debutează cu piesa „Nothing Breaks Me Down”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":