Lifestyle, Merita Citit

Eveniment sportiv caritabil pe plaja din stațiunea Mamaia la început de septembrie

            Autism24h este un ultramaraton ce vine cu o provocare specială pentru fiecare participant, parcurgerea unei distanțe de minimum 100 de km în cele 24 de ore de competiție, fapt ce aduce pentru cei implicați dorința de depășire a unor limite personale și de a finaliza cursa de la malul mării, dedicată copiilor cu nevoi speciale. 

 

„Consider că este una dintre cele mai grele competiții sportive din România datorită, în primul rând, celor 24 de ore de efort ce necesită o excelentă pregătire fizică, iar ca totul să fie complet, întregul traseu de competiție este amenajat pe nisip”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H.

 

Începând cu anul 2021, printre partenerii evenimentului se află şi Decathlon, cel mai important magazin de echipamente sportive din România, companie ce va premia cei mai rapizi trei băieți ce ating distanţa de 100 de km în cele 24 de ore.

 

„Sportul înseamnă sănătate, o minte limpede, o atitudine pozitivă. Vrem asta pentru toți românii! Prin proiectul nostru de CSR Integrare socială prin sport a persoanelor cu deficiențe și dizabilități ne dorim ca sportul să însemne o nouă șansă. O șansă la integrare socială și la o viață cât se poate de activă. Din acest motiv ne-am alăturat evenimentului AUTISM24H ca parteneri. Suntem bucuroși că suntem parte activă în susținerea a 14 proiecte destinate copiilor la nivel național și astfel contribuim prin sport la o lume mai bună, în fiecare zi”, declară Iulia Mitran – Lider CSR Decathlon România.

 

Efortul fiecărui participant la eveniment este răsplătit cu un kit de concurs ce conține printre altele: medalie de finalist, hanorac de la eveniment, tricou de ambasador, kit cu patru plicuri diferite de vitamine, băutură energizantă, număr și protecție solară. AUTISM24H este un ultramaraton caritabil prin care sunt susținute 14 proiecte destinate copiilor cu nevoi speciale din întreaga țară. Pe lângă cei 150 de copii care vor fi aduși pe litoral, vor fi asigurate şi kit-uri de terapie pentru familii fără posibilități financiare și manuale școlare adaptate pentru copiii speciali.

 

„Anul acesta oferim participanților șansa ca pe timpul competiției să se bucure de un meniu tradițional din care nu vor lipsi: borșul românesc, pilaful, omleta țărănească, macaroanele cu brânză și prăjitura de mere. Toate preparatele vor fi gătite după câteva rețete dobrogene pe care le păstrez de la bunica mea, ce mi le pregătea în copilărie”, declară Adrian Gemănaru, organizator AUTISM24H.

 

Torțele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile, meniul românesc și momentul răsăritului aduc un farmec aparte și o atmosferă specială. Pentru a putea participa la eveniment, căpitanul de echipă trebuie să adune în jurul său 14 prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua direct pe site-ul www.autism24h.ro. Traseul este amenajat doar pe nisip, iar deplasarea participanților se realizează chiar la firul apei, iar o bună parte dintre cei aflați în concurs pot să meargă desculți pe traseul special amenajat.

 

 

 

Previous Article47 de scurtmetraje concurează pentru Trofeul Animest 2021Next ArticleProiect special pentru bucureşteni: Harta Colecționarului de amintiri
x
Da-mi un "Like":