Lifestyle, Merita Citit

Pe final de august, publicul este aşteptat la Folk in the Park

            La finalul lunii august, iubitorii de folk din Capitală au din nou prilejul de a se bucura de atmosfera concertelor live și de muzica de bună calitate la „FOLK IN THE PARK”. Evenimentul va avea loc pe 31 august, la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău, începând cu ora 19:45 și se va concretiza într-un adevărat maraton al celor mai cunoscute melodii din repertoriul artiștilor Mircea Baniciu, Florin Chilian, Radu Captari, Dan Manciulea și trupa Forțele de Muncă. 

 

Timp de 3 ore, vocile calde, inconfundabile ale îndrăgiților artiști îi vor încânta pe spectatori cu balade și piese de folk mixate cu ritmuri rock, pop sau jazz, umor fin și versuri pline de sensibilitate.

 

Cu un parcurs artistic impresionant și o contribuție incontestabilă pe scena muzicală, Mircea Baniciu este un adevărat titan, iubit de publicul din România. În cei peste 40 de ani de activitate, artistul a scris numeroase povești de succes alături de colegii săi de scenă, dar și prin concerte solo care au atins inimile multor generații. Piesele compuse, cântate, interpretate și oferite ascultătorilor spun totul despre pasiune și muncă, dar și despre împlinirea unei cariere de succes. La FOLK IN THE PARK, Mircea Baniciu îi va purta pe cei prezenți într-o călătorie muzicală de neuitat, o trecere prin cele mai cunoscute și iubite refrene sau versuri cântate de-a lungul timpului.

 

Vom retrăi împreună cele mai frumoase amintiri, fredonând versurile unor melodii precum: „Eșarfă în dar”, „Andri Popa”, „Tristeți provinciale”, „Vara la țară”, „Cântecul ceasornicarului”, dar și multe altele.

 

Florin Chilian este una dintre cele mai originale voci ale scenei românești. Iubit de public pentru maniera inedită cu care îmbină pasiunea pentru muzica bună cu versurile sincere, Florin Chilian va bucura publicul încă o dată cu melodiile sale, la FOLK IN THE PARK. După numeroase proiecte muzicale și materiale discografice pline de originalitate, în 2019, Florin Chilian a cuprins într-o singură interpretare, emoții profund umane „PlânSuRâsul”, punându-le laolaltă pe cel mai recent album care poartă același nume.

 

Cântărețul, dirijorul și compozitorul Radu Captari și-a obișnuit publicul cu interpretările melodiilor legendare din repertoriul muzicii rusești. Și de această dată, muzicianul va susține un recital de excepție, cu cele mai cunoscute piese din repertoriu, menite să sensibilizeze și să aducă un strop de bucurie. Radu Captari s-a născut la Chișinău, a copilărit în orașul Cernăuți și este absolvent al conservatorului din Chișinău, cu Masterat în dirijat și compoziție la Conservatorul din Moscova. În anul 1997,  s-a stabilit la București, împreună cu soția sa. Timp de 9 ani a fost șef de orchestră la Teatrul Evreiesc de Stat și a colaborat cu aceeași instituție în calitate de compozitor. A cântat alături de celebra orchestră Red Army Choir  și a avut numeroase colaborări cu artiști naționali și internaționali. Face parte din distribuția spectacolului „Ediție Specială”, unde evoluează alături de maestrul Horațiu Mălăele și de fiul său, Bogdan Mălăele.

 

Cu melodii care alternează între romantismul folkului clasic și realitatea socială actuală, muzicianul Dan Manciulea le promite spectatorilor un concert revigorant. Farmecul serii FOLK IN THE PARK va fi îmbinat cu momente de poezie și bine condimentat cu umor. Melodiile de referință ale artistului prezente pe albumele „Cântece sărate”, „Aproape Imperfect” sau „Am înfrânt” vor face deliciul publicului spectator.

 

Trupa Forţele de muncă din componența căreia fac parte Dan Manciulea, Mihai Râpeanu și Sorin Călin, sunt nerăbdători să simtă din nou energia publicului, după perioada de liniște provocată de restricțiile pandemiei. Sunt mândri că provin din orașul Râmnicu Sărat, dar și pentru faptul că parcursul trupei Forţele de Muncă a fost răsplătit în timp atât de iubitorii muzicii folk, cât și de profesioniștii genului, câştigând numeroase distincții precum: trofeul „Om Bun” (1994), Premiul special al Juriului (2005) şi Premiul „Vali Sterian” (2006).

 

 

 

Previous ArticleCompetiția Națională BIEFF prezintă o nouă platformă pentru creatorii de film și artă vizuală din ţarăNext ArticleUn alt eveniment îndrăgit revine anul acesta: The Artist Awards
x
Da-mi un "Like":