Să proiectezi și să utilezi o bucătărie pentru unitatea alimentară pe care o deții nu este deloc o treabă ușoară și trebuie să te asiguri că vei face cele mai bune alegeri și investiții.
Pentru ca restaurantul tău să fie unul de succes, pe lângă design, meniu savuros și ospitalitate, acesta trebuie să aibă un flux de lucru eficient și resurse atent cheltuite. Doar așa îți vei putea atinge obiectivele de business și vei putea să ai un restaurant care se respectă și care oferă standarde înalte de calitate pentru clienții săi.
Cea mai importantă parte din amenajarea unei bucătării, indiferent de tipul restaurantului, este alegerea de echipamente profesionale de bucătărie care să susțină activitatea la cele mai înalt grad de calitate, dar având costuri cât mai mici de întreținere.
Îți vom arăta mai jos cum să alegi echipamentele și utilajele profesionale horeca de care ai nevoie, astfel încât investiția pe care o vei face să merite cu adevărat.
În primul rând, fă o listă cu echipamentele, utilajele și accesoriile de care vei avea nevoie efectiv pentru a pregăti mâncarea și pentru a păstra alimentele și ingredientele în siguranță. Cel ma ușor mod de a face asta este să stabilești meniul pe care vrei să îl servești, întrucât așa îți vei da seama ce ai nevoie. De regulă, orice bucătărie profesioanală care se respectă este dotată cu mașini de gătit pentru linia caldă, plite, grătare, cuptoare, friteuze, dulapuri și vitrine frigorifice, dulapuri pentru depozitare, mese de lucru, tigăi, oale, cuțite sau utilaje pentru spălatul vaselor.
În al doilea rând, acordă o atenție deosebită calității echipamentelor. Pe termen lung vei realiza că ai făcut o investiție rentabilă și vei avea costuri mici de întreținere cu acestea.
Cu o experiență de aproximativ 10 ani în domeniu, Be Our Guest comercializează echipamente profesionale de bucătărie, indiferent de specificul unității tale alimentare: restaurant clasic, bistro, pizzerie, food truck, cofetărie sau chiar un simplu bar. Consultanții de aici îți vor propune la dispoziție cele mai bune echipamente pentru tine și care să îți satisfacă toate nevoile și cerințele. De asemenea, îți vor fi livrate în cel mai scurt timp posibil și vei avea parte de service și garanție.
În al treilea rând, fii atent la materialul din care este realizat echipamentul. Cele mai durabile echipamente și accesorii folosite în bucătării profesionale sunt realizate din oțel inoxidabil. Acesta are un grad de rezistență mare în timp, nu corodează, se comportă excelent în condițiile de temperatură și umiditate din bucătărie și nu afectează calitatea, mirosul sau gustul preparatului final.
Alege de asemenea echipamente profesionale care să încorporeze tehnologii eficiente. Nu numai că mâncarea va fi pregătită într-un timp mult mai scurt, dar vei face și economii cu resursele de curent sau apă folosite. Iar pe termen lung costurile reduse te vor ajuta să ții din frâu cheltuielile pe care le ai cu restaurantul tău.
Sigur, mărimea utilajelor și ușurința cu care se folosesc acestea sunt alte criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când achiziționezi echipamente profesionale pentru bucătăria ta. Echipa ta va avea o muncă mai ușoară iar clienții vor fi mulțumiți că vor fi serviți într-un timp mult mai scurt.