Lifestyle, Merita Citit

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine pe 24 septembrie

             Ediția a 12-a a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 24 septembrie 2021, în peste 10 locații din București și Cluj-Napoca. O noapte în care cinema-ul românesc va fi în centrul atenției, iar câteva dintre cele mai așteptate filme ale anului vor putea fi vizionate pe ecran mare, însoțite de poveștile din culise ale echipelor acestora. 

 

În Capitală, filmele vor rula, printre altele, la Cinema Elvire Popesco (interior și în aer liber), Cinema Muzeul Țăranului, Amfiteatru TNB, Grădina cu filme CREART, Unteatru – Open Air, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de lună (Grădina Muzeului Național al Literaturii Române), Grădina Alhambra, Mercato Kultur, Hollywood Multiplex. La Cluj-Napoca, cinefilii se vor bucura de premiere românești la Cinema Victoria.

 

Programul va include filme precum România sălbatică (regia Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache), un documentar de anvergură ce dezvăluie frumuseți ascunse ale naturii din țara noastră, premiat cu Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF, Spioni de ocazie, foto – documentarul inedit al Oanei Giurgiu, Întregalde al lui Radu Muntean, selectat anul acesta la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs, Neidentificat, filmul polițist al lui Bogdan George Apetri distins cu Premiul criticii – FIPRESCI la TIFF, Căutătorul de vânt (în regia lui Mihai Sofronea), în care Dan Bordeianu revine pe ecran într-un rol memorabil. Tot la Noaptea Albă a Filmului Românesc, cinefilii vor avea ocazia să vadă Câmp de maci, filmul lui Eugen Jebeleanu dublu premiat la TIFF cu Premiul pentru regie și Premiul Publicului.

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc cu respectarea măsurilor de siguranță în vigoare în această perioadă. Purtarea măștii este obligatorie pe durata evenimentului. Programul și biletele vor fi disponibile în curând. Detalii se găsesc pe pagina: www.facebook.com/NoapteaAlba. Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în parteneriat cu Asociaţia Film și Cultură Urbană.

 

 

 

Previous Article5GANG vin în concert la Romexpo pe data de 19 septembrie 2021Next ArticleFilmul „Casa cu păpuși” se vede din 24 septembrie în cinematografe
x
Da-mi un "Like":