Lifestyle, Merita Citit

Proiect inedit: Art Safari urcă în autobuz

            Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, Arta călătorește” în Capitală grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

 

10 linii de autobuze care străbat capitala de la nord la sud și de la est la vest sunt colantate cu reproduceri ale câtorva dintre cele mai importante opere din cadrul expoziției Art Safari, ediţia 2021. Ești curios care sunt autobuzele artistice ? Cele 10 linii de autobuz care găzduiesc noul Muzeu în Mișcare sunt:  335, 135, 331, 783, 138, 282, 104, 182, 330 şi 136.

 

„Arta călătorește” este o inițiativă unică în peisajul cultural bucureștean. Ea vine să se alăture muzeelor de la metrou și celui din Aeroportul Internațional Henri Coandă, Art Safari Airport Museum. De azi, vă invităm să vă lăsați mașinile acasă și să vă bucurați de o călătorie cu autobuzul. Aveți ocazia să admirați reproducerile excepționale de Mutzner, Piliuță și Irina Dragomir de pe mijloacele de transport în comun ale STB și să vă bucurați de artă. Arta călătorește” își dorește să promoveze arta românească de patrimoniu și contemporană. Arta călătorește” aduce arta vizuală mai aproape de inimile oamenilor și, cu ajutorul STB, le deschide apetitul călătorilor pentru a vedea mai multe în septembrie, la Art Safari”, spune Ioana Ciocan, inițiatorul proiectului Art Safari.

 

Ne dorim prin acest parteneriat să oferim călătorilor bucureșteni un transport public modern și atractiv. De astăzi, STB va găzdui un nou Muzeu în Mișcare. Astfel, toți cei care utilizează autobuzele dedicate acestui proiect, vor putea admira, timp de 10 zile, reproduceri ale unor tablouri celebre. Ne bucurăm că putem transforma și înfrumuseța, prin artă, experiențele de călătorie ale celor care aleg să folosească serviciile STB”, completează Adrian Criț, directorul STB.

 

Parteneriatul cultural dintre Art Safari și STB nu se oprește aici. „Arta călătorește” ne introduce totodată către o expoziție inedită găzduită de Art Safari, care va fi dedicată istoriei transportului public terestru bucureștean, istorie care prin imagini de arhivă va povesti cât de mult s-a schimbat acesta, dar și cât de benefic este pentru oraș și pentru calitatea aerului folosirea transportului în comun.

 

Anul acesta, marele eveniment cultural al toamnei, Art Safari, se va derula în premieră în două sedii: Palatul Dacia – România și Arcub Gabroveni. Tot la capitolul noutăți, din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale, vizite cu ghid care se vor desfășura live și vizite virtuale, pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul.

 

 

 

Previous ArticleLogiscool România deschide înscrierile pentru cursurile de programare din noul an școlarNext Article5GANG vin în concert la Romexpo pe data de 19 septembrie 2021
x
Da-mi un "Like":