Magazin

Afla principalele motive pentru care ai avea nevoie de reparatii chillere!

Daca ai un chiller in unitatea ta comerciala, stii foarte bine ca trebuie sa faci tot posibilul pentru ca acesta sa nu se defecteze si sa necesite reparatii neprevazute. Totusi, de cele mai multe ori, ai nevoie de servicii reparatii chillere – fie pentru a rezolva probleme aparute peste noapte sau pentru mentenanta regulata necesara acestui tip de echipamente.

Pe de alta parte, problemele sau defectiunile au cauze clare, mai ales cand vine vorba de un chiller. Asadar, iata care sunt principalele motive pentru care serviciile de reparatii sunt esentiale oricarei afaceri care are un chiller in grija sa.

Timpul de activitate

Evident, cu cat un chiller este folosit mai mult si la aceeasi intensitate, cu atat vei avea nevoie mai repede de servicii reparatii chillere. Mai apoi, dat fiind faptul ca un asemenea echipament presupune uz constant, indiferent de anotimp, trebuie sa gasesti metode pentru a reduce intensitatea timpului de activitate a acestuia.

De exemplu, ai putea reduce din intensitate in lunile de iarna, atunci cand temperaturile sunt oricum scazute.

Varsta chillerului

Chillerele de calitate pot functiona in mod corespunzator pana la 20, chiar 30 de ani. Totusi, un mod corespunzator un inseamna neaparat un mod eficient. De obicei, dupa 15 ani de activitate, poti observa cum acesta incepe sa piarda din eficienta, ori sa prezinte anumite probleme care nu pot fi rezolvate decat cu ajutorul unei serviciu reparatii chillere.

Timpul de inactivitate

Evident, timpul de inactivitate este preferat in comparatie cu uzul constant al unui chiller. Totusi, acest lucru nu inseamna parasirea efectiva a sistemului. Chiar daca nu este in functiune, acesta trebuie intretinut corespunzator – prin eliminarea depunerilor, prafului si asa mai departe.

Daca nu ai grija de chiller chiar si atunci cand acesta este oprit, acesta isi poate pierde drastic din eficienta.

Ignorarea turnurilor de racire

Atunci cand vine vorba de reparatii chillere, nu multi stiu ca turnurile de racire situate pe acoperisul imobilului lor trebuie reparate sau cel putin verificate la intervale regulate de timp. De altfel, acestea sunt elementele expuse in mod constant intemperiilor si mediului inconjurator.

Principala problema este faptul ca murdaria, praful si altele se pot depune pe suprafata turnului de racire, dar si la nivelul gurilor de aerisire. Dupa cum stii, o gura de aerisire acoperita poate crea defectiuni destul de neplacute care cu siguranta vor necesita reparatii relativ costisitoare.

Lipsa mentenantei regulate

Totusi, in ultimul rand, principalul motiv pentru care ai avea nevoie de asemenea servicii este lipsa de mentenanta regulata la nivelul chillerului pe care il utilizezi. Indiferent de costul acesteia, trebuie sa iti tratezi echipamentul tehnic in mod corespunzator – iar mentenanta regulata poate preveni majoritatea, daca nu toate problemele pe care le poti intampina.

Unde gasesti servicii de reparatii chillere de calitate?

Niciodata nu stii cand vei avea nevoie de reparatii pentru chillerul tau. Tocmai din acest motiv, este bine sa cunosti firmele care iti pot pune la dispozitie servicii de calitate si la un pret avantajos. Una dintre acestea este ServiceFrigOnline – service HVAC, reparatii chiller si plan de mentenanta regulata conceput special pentru afacerea ta.

0
Previous ArticleTablouri electrice industriale – componente esentiale ale panoului de controlNext ArticleCare sunt cele patru situatii in care ai nevoie de un aparat de sudura profesional?
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":