Magazin

Care sunt cele patru situatii in care ai nevoie de un aparat de sudura profesional?

Ce inseamna sa fii un sudor profesionist? Ei bine, inseamna sa te poti adapta atat la cerintele clientului, cat si la situatiile aferente sarcinii pe care o ai de realizat. Cand vine vorba de situatii aferente, stii bine ca este vorba despre cele patru tipuri de sudura pe care un sudor trebuie sa le cunoasca.

Evident, pentru a putea indeplini orice tip de sarcina, ai nevoie de un aparat de sudura profesional pentru fiecare tip de sudura in parte – ori un aparat multifunctional.

Un aparat de sudura profesional pentru orice situatie?

Pe scurt, rar vei gasi sau intalni un astfel de aparat. Motivul principal este ca fiecare tip de sudura are propriile caracteristici si reguli, care nu prea pot fi incalcate sau adaptate. Tocmai de aceea, sudorii de obicei aleg un tip de sudura pe care sa-l stapaneasca. Este relativ dificil ca un sudor sa fie expert in toate cele patru tipuri de sudura.

Asadar, va trebui sa iti alegi un aparat de sudura profesional in functie de situatiile si sarcinile pe care le vei intalni in practicarea profesiei.

Sudura cu gaz inert metalic – GMAW

Acest tip de sudura este comun in industria auto si este de obicei folosit pentru a repara tevile de esapament. Totodata, este si cel mai comun tip de sudura.

Sudura GMAW se realizeaza cu ajutorul unui electrod. Pentru evitarea contaminarii cu diferite substante nocive, un aparat de sudura profesional va elimina si un gaz de protectie in timpul actiunii de sudura.

Sudura cu arc de tungsten – GTAW

Acest tip este destul de similar cu GMAW – singura diferenta este ca electrodul folosit va fi fabricat din tungsten. Dupa cum probabil stii, acesta este unul dintre cele mai rezistente metale disponibile – anume, nu va arde si nu se va dizolva.

Sudura de tip GTAW este bazata pe fuziune si poate folosi sau nu, dupa preferintele sudorului, un metal de umplutura (care ajuta la consolidarea sudurii).

Gaze precum heliu si argon sunt folosite de un aparat de sudura profesional conceput pentru sudura tip GTAW.

Sudura cu arc metalic ecranat – SMAW

Dupa GMAW, sudura de tip SMAW este aproximativ la fel de comuna. Principalul motiv este nivelul crescut de portabilitate al aparatelor capabile de acest tip de sudura. Drept urmare, sudura cu arc metalic ecranat este des intalnita in constructii, reparatii, lucrari de mentenanta si asa mai departe.

Electrodul folosit in acest tip de sudura se topeste in timpul sudurii si se combina cu celelalte metale prezente.

Sudura prin arc cu flux – FCAW

Acest tip de sudura este destinat pentru metalele mai groase. Un aparat de sudura profesional conceput pentru FCAW foloseste electrozi care sunt umpluti cu flux. Datorita caracteristicilor acestuia din urma, intemperiile nu afecteaza procesul de sudura.

Sudura tip FCAW este cel mai des intalnita la nivel industrial, pentru mentenanta si reparatia masinariilor si echipamentelor din fabrici si nu numai.

Cum gasesti un aparat de sudura profesional ideal pentru tine?

Dupa cum poti vedea, acest domeniu este unul destul de complex. Dat fiind faptul ca ai nevoie de cate un aparat pentru fiecare tip de sudura, este de la sine inteles de ce sudorii sunt, de obicei, experti intr-un singur tip.

Asadar, daca stii in ce situatie sau situatii vei fi pus si ai nevoie doar de un aparat de sudura, poti apela cu incredere la magazinul online TopStrong. Acestia au la dispozitie o gama extrem de larga de unelte, utilaje, scule si nu numai, gata sa fie descoperita!

0
Previous ArticleAfla principalele motive pentru care ai avea nevoie de reparatii chillere!Next ArticleTruse prim ajutor auto – sunt acestea de ajuns in caz de urgenta?
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":