Magazin

Ce ar trebui sa iti inveti casierii legat de folosirea unei case de marcat?

Ca si administrator al unei afaceri, probabil stii cat de importanta este instruirea casierilor tai – fie ei cu sau fara experienta. Pana la urma, acestia lucreaza zilnic cu profitul afacerii tale, literalmente. Asadar, trebuie sa te asiguri ca angajatii din spatele unei case de marcat stiu ce trebuie sa faca si pot totodata eficientiza procesul de vanzare al produselor.

In cele ce urmeaza, vei afla cateva dintre aspectele esentiale pe care ar trebui sa le stie un casier.

Toate vanzarile trebuie trecute in memoria unei case de marcat

Casele de marcat ale afacerii tale sunt inregistrate conform punctului de vanzare in care acestea functioneaza. In acelasi timp, acestea au si o memorie fiscala care, in timp, se umple. Aceasta din urma contine toate vanzarile realizate de afacerea ta – evident, doar vanzarile inregistrate de casier apar in aceasta memorie.

Toate produsele vandute, chiar si cele cumparate de personal, trebuie trecute prin memoria unei case de marcat pentru o mai buna organizare a inventarului si nu numai.

Toti clientii trebuie sa primeasca un bon

Este de la sine inteles ca trebuie sa iti inveti casierii sa elibereze un bon fiscal si sa il predea clientului – nu sa intrebe daca acestia vor bonul sau nu. Conform legii in vigoare, vanzatorul trebuie sa elibereze bonul fiscal, iar clientul trebuie sa-l pastreze pana la iesirea din magazin.

Lasand la o parte grijile clientului, daca tu, ca si unitate de vanzare, nu eliberezi bon fiscal, poti fi tras grav la raspundere de catre entitatile specifice. Legea este foarte clara in acest aspect, iar controalele sunt stricte atunci cand vine vorba de eliberarea bonurilor fiscale.

Limiteaza accestul la functia VOID/tasta de anulare

La cele mai multe case de marcat, aceasta functie permite unui casier sa anuleze ultima vanzare inregistrata, sa deschida casa de marcat si sa incaseze, pentru propriul buzunar, o anumita suma de bani.

Evident, accesul la aceasta functie ar trebui oferit numai casierilor sefi. De altfel, exista un motiv bine intemeiat pentru care, atunci cand vrei sa anulezi un produs la casa unui supermarket, trebuie sa astepti casierul cu cartela de acces sau cheia de anulare.

Sertarul cu bani trebuie inchis dupa o tranzactie

In cazul tranzactiilor cash, casierii tai ar trebui mereu sa inchida sertarul cu bani dupa finalizarea unei tranzactii. De ce?

In primul rand, un sertar in permanenta deschis invita atat clientii, cat si restul angajatilor tai, la comiterea de infractiuni – mai exact, furt. Mai apoi, daca sertarul este mereu deschis, sunt sanse ca un casier sa finalizeze o tranzactie fara sa o inregistreze – cazul in care prima regula din acest articol se incalca.

Cum obtii o casa de marcat moderna si sigura?

Daca stii ce trebuie sa iti inveti casierii despre folosirea unei case de marcat, atunci este timpul sa iti achizitionezi un astfel de produs. Nu uita ca aceste case trebuie fiscalizate si conectate la serverele ANAF, in unele cazuri.

Indiferent de situatie, daca ai o problema de natura fiscala, poti apela cu incredere la expertii Cria Soft. Acestia iti pun la dispozitie atat produse, cat si servicii vitale afacerii tale!

0
Previous ArticleCat costa inmormantarea in Romania zilelor noastre?Next ArticleIata ce trebuie sa stii in cazul in care ti-a fost recomandat un concentrator de oxigen portabil!
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":