Magazin

Iata ce trebuie sa stii in cazul in care ti-a fost recomandat un concentrator de oxigen portabil!

Dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, foarte putine persoane afectate grav de acest virus au sansa de a fi tratate in conditii foarte bune. Spitalele sunt pline, cadrele medicale sunt putine si extenuate, iar sistemul sanitar din tara noastra este depasit de necesitatile situatiei din prezent.

De cele mai multe ori, iti vor fi recomandate medicamente si produse pe care va trebui sa le folosesti pe cont propriu. Desi este un echipament vital in cazul multor persoane afectate de coronavirus, un concentrator de oxigen portabil trebuie folosit in mod responsabil pentru a evita eventualele riscuri.

Acesta este unul dintre aparatele care salveaza vieti in timpul pandemiei, dupa cum probabil deja stii, dar si unul care prezinta un risc de pericol atunci cand nu este utilizat conform instructiunilor producatorului. In cele ce urmeaza, vei afla cum folosesti corespunzator un aparat de oxigen portabil!

Ce este un concentrator de oxigen portabil?

Un concentrator de oxigen este un produs de natura medicala care absoarbe aerul din mediul inconjurator, elimina nitrogenul din acesta si creeaza aer bogat in oxigen, ideal terapiei cu acest element sau pentru persoanele care sufera de diverse afectiuni respiratorii si nu numai.

Acelasi principiu se aplica indiferent de tipul de concentrator, fie el portabil sau nu. Diferenta majora la cele portabile este, desigur, faptul ca acestea pot fi luate oriunde – chiar si in masina personala. Acestea dispun atat de o baterie reincarcabila si de alimentare la priza.

Cum folosesti corespunzator un concentrator de oxigen portabil?

Desi portabil, un astfel de dispozitiv trebuie operat exact ca un concentrator de marimi mai mari. De altfel, toate concentratoarele au de-a face cu oxigen in concentratii ridicate – dat fiind faptul ca acesta din urma este inflamabil, este clar care sunt riscurile.

  • Un concentrator de oxigen portabil nu trebuie niciodata folosit in apropierea flacarilor deschise sau in zone cu temperaturi foarte mari. Daca oxigenul intra in contact cu un agent termic, acesta reactioneaza imediat si nu prea poate fi controlat la timp;
  • Concentratoarele, de obicei, trebuie pozitionate in spatii relativ deschise, pentru a elimina riscul supraincalzirii dispozitivului. Riscurile sunt oarecum similare si in cazul concentratoarelor portabile. Acestea au o dimensiune mult mai mica, deci nu necesita uzul in spatii generoase. Totodata, trebuie sa ai grija ca aparatul sa nu fie acoperit de obiecte, in special la nivelul aerisirii;
  • In cele din urma, produsul trebuie inspectat si verificat in mod regulat de catre utilizator. In cazul terapiei cu oxigen sau atunci cand vrei sa iti maresti nivelul de oxigen din sange, trebuie sa te asiguri ca primest exact atat oxigen de cat ai nevoie. Daca primesti prea mult sau prea putin oxigen, sunt sanse ca starea ta de sanatate sa nu se imbunatateasca ori chiar sa se inrautateasca.

Pe scurt, un concentrator de oxigen portabil nu poate fi pur si simplu bagat in priza si folosit. Trebuie sa ai grija ca acesta sa functioneze la parametri optimi si sa iti livreze cantitatea necesara de aer bogat in oxigen.

Unde gasesti un astfel de produs?

Evident, astfel de produse nu sunt usor de gasit. Sansele sa dai peste un asemenea concentrator intr-o farmacie sunt destul de mici. Totusi, in cazul in care medicul ti-a recomandat un astfel de produs, te poti baza cu incredere pe oferta magazinului ArtroMedicale.ro!

Pe site-ul acestora poti gasi tot felul de produse de natura medicala si pentru tratamente – de o calitate superioara si la un pret avantajos!

0
Previous ArticleCe ar trebui sa iti inveti casierii legat de folosirea unei case de marcat?Next ArticleTablouri electrice industriale – componente esentiale ale panoului de control
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":