Magazin

Tablouri electrice industriale – componente esentiale ale panoului de control

Masinariile si echipamentele dintr-o uzina sau un centru de productie functioneaza, in cele mai multe cazuri, la tensiuni de pana la 600V. Asadar, riscurile in cazul unui accident sau defectiuni sunt foarte mari. Tocmai de aceea, fiecare afacere ar trebui sa se bazeze pe tablouri electrice industriale – elemente care ajuta la prevenirea accidentelor.

Acestea, prin natura lor, pot administra corespunzator fluxul de energie electrica si echipamentele partial sau complet automatizate. Desigur, magia se intampla la nivelul panoului de control al acestor tablouri. Acesta prezinta o serie de componente care trebuie sa fie in stare impecabila pentru a garanta atat siguranta afacerii tale, cat si pe cea a angajatilor si echipamentelor si masinariilor tale.

Care este rolul unor tablouri electrice industriale?

Tablourile electrice industriale ajuta la buna administrare a unei fabrici din punct de vedere electric, dar si operational, deoarece astfel de tablouri au un impact direct asupra procesului de productie. Aceste tablouri ii fac inginerului de serviciu treaba mai usoara in fiecare zi.

De exemplu, in cazul unei defectiuni, un tablou electric industrial ii permite inginerului sa opreasca electricitatea pe un anumit segment, pentru a permite reparatii, fara a afecta restul segmentelor aferente procesului de productie.

Iata componentele care ajuta aceste tablouri sa functioneze corespunzator!

Circuitul de alimentare

Exista un astfel de circuit pentru orice masinarie sau echipament conectat la tabloul industrial. Fiecare circuit poate fi actionat independent, pentru a opri o anumita masinarie. In acelasi timp, deconectarea circuitului – intentionata sau accidentala – opreste doar masinaria aferenta acestuia.

Circuitul de control

In tablouri electrice industriale, un circuit de control are rolul de a administra circuitele de alimentare. Pe scurt, acesta ajuta la prevenirea scurtcircuitelor la nivelul alimentarii cu energie electrica.

Intrerupatoare

Evident, oricand de modern ar fi un tablou sau panou de control, acestuia nu-i pot lipsi intrerupatoarele. Acestea sunt printre cele mai simple si mai sigure modalitati de control la nivel electric. Acestea actioneaza circuitele de alimentare si pornesc sau opresc anumite masinarii si echipamente.

Transformatoare

Acestea au rolul de a transfera incarcaturile electrice dintre doua sau mai multe circuite din cadrul unui tablou electric. Datorita modului de actiune al acestora, frecventa curentului nu sufera modificari in timpul transferului, asigurand functionarea excelenta a masinariilor sau echipamentelor – fara risc de scurtcircuit sau supraincalzire.

Panouri de impamantare

Nu poti instala o serie de tablouri electrice industriale fara panourile de impamantare, mai ales daca tii la siguranta tuturor persoanelor si lucrurilor din fabrica ta. Aceste panouri sunt conectate direct la tablourile electrice si sunt amplasate la adancimi mari, unde nimeni si nimic nu poate intra in contact cu ele.

Ai nevoie de tablouri electrice industriale pentru afacerea ta?

Raspunsul este mai mult decat da, dupa cum ar spune unii. Astfel de tablouri cresc gradul de siguranta al afacerii tale, gradul de operabilitate al masinariilor fabricii tale si imbunatatesc modul in care inginerii adminstreaza fabrica la nivel electric.

Mai mult, un asemenea tablou te poate ajuta sa automatizezi anumite masinarii ale afacerii tale. Dupa cum bine stii, automatizarea este viitorul – iar daca acest lucru poate fi facut prin intermediul tablourilor industriale si nu prin achizitionarea de noi masinarii, de ce ai spune nu automatizarii?

Daca vrei sa ai un astfel de tablou instalat in fabrica ta sau sa afli cat de mult te poate acesta ajuta, apeleaza cu incredere la Electrotehnics.ro – prietenul tau de nadejde cand vine vorba de tablouri electrice, automatizare industriala si nu numai!

0
Previous ArticleIata ce trebuie sa stii in cazul in care ti-a fost recomandat un concentrator de oxigen portabil!Next ArticleAfla principalele motive pentru care ai avea nevoie de reparatii chillere!
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":