Magazin

Truse prim ajutor auto – sunt acestea de ajuns in caz de urgenta?

Leagea spune ca toti soferii trebuie sa aiba truse prim ajutor auto in masina lor. In caz de accident, acestea pot stabiliza ranitii pana la sosirea echipajelor medicale. Totusi, fiecare accident este diferit, iar in functie de zona in care are loc, necesitatile celor implicati pot fi diferite.

De exemplu, masina ti se poate defecta pe un drum national din munti, iarna, pe timp de viscol. In aceasta situatie, semnalul telefonului mobil poate fi afectat si vei avea ceva timp de asteptat pana la sosirea unui echipaj de politie sau unei masini de tractare.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt celelalte lucruri pe care ar trebui sa le ai in masina, pe langa truse prim ajutor auto.

truse prim ajutor

Truse prim ajutor auto complete

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca trusa de prim ajutor din masina ta ar trebui sa fie una completa. Mai apoi, aceasta trebuie intretinuta si verificata o data la cateva luni, pentru a asigura calitatea obiectelor din interiorul sau.

E mai bine sa fii pregatit decat sa constati, in ultimul moment, ca majoritatea elementelor de prim ajutor din trusa ta nu mai pot fi folosite.

Rezerva de apa

Dupa cum am fost mentionat, exista diferite situatii la care poti fi expus ca si sofer. Iti poti evalua riscul singur si daca esti de parere ca poti ajunge intr-o situatie in care vei avea nevoie de apa, atunci poti lasa o sticla de cel putin 3-5 litri in masina.

Acest lucru se aplica mai ales in timpul verii.

Lanterna puternica

O astfel de lanterna, pe langa truse prim ajutor auto, te poate ajuta sa semnalizezi locatia ta salvatorilor. In cazul unei furtuni de zapada, lumina generata de o lanterna profesionala te va ajuta mai mult decat farurile masinii.

Mai apoi, in functie de situatie, vei dori sa conservi energia bateriei autovehiculului tau.

Un briceag multifunctional

Acesta ar trebui sa fie prezent indiferent de situatie, deoarece poate fi de ajutor si atunci cand folosesti anumite lucruri din trusa de prim ajutor. Un bandaj sau un material rezistent va putea fi usor taiat cu un briceag.

Totusi, tine minte ca ai nevoie de un produs de calitate. De exemplu, daca pasagerului tau i se blocheaza centura de siguranta, trebuie sa o poti taia cu usurinta.

Un fluier

Cele mai multe truse prim ajutor auto complete au un astfel de obiect inclus. Este de la sine inteles cum poate fi acesta de ajutor. Indiferent de situatie, acesta poate fi folosit pentru a oferi indicii asupra locatiei tale echipelor de salvare.

In cazul incendiilor, cutremurelor sau alunecarilor de teren, un fluier este mai mult decat esential.

O patura

In cele din urma, ar trebui sa ai si o patura in portbagajul masinii tale. Nici nu stii cum si cand vei fi nevoit sa petreci o noapte in masina, departe de civilizatie sau de vreo benzinarie. Nu ar trebui sa te bazezi niciodata pe faptul ca echipele de salvare vor ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil – niciodata!

Concluzie

Totul incepe de la aceste truse prim ajutor auto. Daca iti folosesti masina, in general, in zonele urbane, atunci nu vei avea nevoie de majoritatea obiectelor mentionate mai sus. Totusi, vei avea mereu nevoie de o trusa de prim ajutor.

Pentru un produs complet si de o calitate superioara, acceseaza magazinul online Vesta. Acestia iti pun la dispozitie atat accesorii auto, cat si o varietate mare de truse de prim ajutor!

0
Previous ArticleCare sunt cele patru situatii in care ai nevoie de un aparat de sudura profesional?Next ArticleCulorile toamnei la Grădina Botanică Bucov
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":