Pokerul are milioane de fani în întreaga lume, fiind o activitate potrivită în momentele în care îți dorești să te distrezi. Acest joc de cărți este accesibil oamenilor din toate categoriile sociale și a devenit un fenomen global. De la oameni simpli la antreprenori sau sportivi de succes, pokerul este în topul preferințelor multora și e o activitate foarte relaxantă și distractivă.
Încă de la prima atestare istorică a pokerului, din secolul al XIX-lea, am putut afla că pokerul era un joc al tuturor oamenilor. De altfel, pokerul a fost răspândit în toate zonele globului de emigranții care petreceau săptămâni în șir pe vapoare cu gândul să înceapă o nouă viață. Iar distracția generată de poker a făcut ca timpul să treacă mult mai repede pentru ei.
Desigur, pe atunci pokerul era diferit față de cel pe care îl știm în zilele noastre. Dar apariția versiunii Texas Hold’Em Pker, la începutul secolului al XX-lea, a schimbat mult în bine lucrurile. Ulterior, pe măsură ce cazinourile din Las Vegas s-au dezvoltat, pokerul a devenit un joc tot mai iubit, în special după anul 1970, când a luat naștere și World Series of Poker.
Ascensiunea pokerului a devenit și mai mare datorită operatorilor online. Acest joc a devenit mult mai accesibil tuturor și inovațiile lansate an de an l-au făcut și mai îndrăgit printre oameni. Spre exemplu, la 888poker online in Romania utilizatorii se pot bucura de cele mai populare versiuni: Texas Hold’Em și Omaha, dar acest operator le oferă și inovații precum BLAST și Snap, în care totul este mai rapid, mai imprevizibil și mai distractiv. În plus, pot juca atât pe desktop cât și pe mobil, au la dispoziție o multitudine de metode de depunere și distracție, iar interfața este plăcută și fără bug-uri. Iar 888poker este unul dintre operatorii care a contribuit masiv la transformarea pokerului într-un fenomen la nivel mondial.
Prin intermediul pokerului online, tot mai mulți oameni au reușit să descopere acest joc de cărți. Iar nu puțini au fost cei care au excelat. Dacă în prezent este ceva firesc ca un jucător de top să înceapă în online, un episod petrecut în 2003 a surprins pe toată lumea. La acel moment, Chris Moneymaker s-a calificat dintr-un satelit online și a câștigat Main Event-ul de la World Series Of Poker spre uimirea tuturor. Iar exemplul său a impulsionat lumea pokerului, pentru că la ediția din 2004 au fost de trei ori mai mulți participanți. În plus, la masa finală au fost mulți oameni veniți din calificările online, câștigător fiind Greg Raymer, care învățase de asemenea să joace pe Internet.
De ce este pokerul atât de popular
- Este distractiv și imprevizibil – Distracția pe care o generează este principalul avantaj pe care jocul de poker îl are. Generează un plus de adrenalină, deoarece tot timpul ești în așteptarea unei cărți care să-ți aducă o mână câștigătoare. În plus, de multe ori atmosfera când joci poker este foarte destinsă.
- E accesibil tuturor – Încă de când a fost creat, pokerul a fost jocul tuturor și trecerea anilor nu a schimbat cu nimic acest lucru. Pokerul este accesibil indiferent de miza pe care dorești să o investești. Poți participa la turnee care au un buy-in de 1 dolar, dar în același timp te poți înscrie să joci și pe sume mai mari. Depinde doar de cât dorești să achiți pentru a te distra și de nivelul tău de pregătire. Dacă ești la început este însă recomandat să joci pe mize mai mici deoarece cu cât sumele sunt mai mari, cu atât și nivelul jucătorilor este mai ridicat. Iar dacă nu vei intra în premii, cu siguranță te vei distra și vei putea în același timp să tragi și concluzii despre greșelile pe care le-ai comis.
- Este un joc variat – Nu trebuie neapărat să petreci foarte mult timp la masa de poker pentru a te distra. Operatorii online au creat versiuni ale jocului în care totul este mult mai rapid, în așa fel încât oricare ar fi preferințele tale să găsești una pe placul tău. În plus, chiar și la versiunile clasice totul este mai rapid pe online, deoarece cărțile se împart imediat și jucătorii au timp mai puțin de gândire înainte să facă o mutare.
- Stârnește spiritul competitiv – Trebuie să recunoaștem că nimănui nu-i place să piardă, iar pokerul reușește să stârnească spiritul competitiv din oameni. Pe măsură ce anii au trecut a fost considerat tot mai puțin un joc de noroc, ci mai mult unul de abilități în care strategia face diferența. Așadar, toată lumea își dorește să arate că este mai bun, iar spiritul competitiv este cu siguranță zgândărit de poker.