Promo

Firmele de pompe funebre sunt alaturi de familiile indoliate in cele mai grele momente

Nimeni nu își dorește să trăiască experiența pierderii unei persoane dragi, dar cu toate acestea este inevitabil. Și atunci, ca un semn al afecțiunii, dar și al respectului față de persoana care a încetat din viață, organizarea unei înmormântări care să respecte reglementările legale, dar și obiceiurile și tradițiile locului este ceva normal. Ușor de zis, dar greu de făcut, pentru că este destul de dificil să te ocupi de toate aspectele așa cum se cuvine. În primul rând, pentru că nu le cunoști pe toate, apoi timpul pe care îl ai la dispoziție este destul de limitat, și în plus, durerea sufletească pe care o simți în aceste clipe te poate face să uiți multe amănunte.

 

Lasă greul pe umerii profesioniștilor

O firmă de pompe funebre este, în aceste situații, nu un moft, ci o necesitate. Suntem alaturi de tine in momentele grele cauzate de decesul unei persoane dragi ție, și ne vom ocupa de toate aspectele legate de organizarea priveghiului, a înmormântării, a transportului funerar, ba chiar și a pomenirii de după.

 

Formalități care trebuie îndeplinite

Organizarea unei înmormântări nu este deloc simplă, și presupune îndeplinirea multor formalități, obținerea multor acte și multe alte amănunte. O echipă de profesioniști este la dispoziția ta, și va face tot ce îi stă în puteri pentru ca totul să decurgă perfect. Printre alte sarcini pe care le poți lăsa în sarcina agenților de la firma de pompe funebre se află și alcătuirea actelor necesare pentru înmormântare sau incinerare – în funcție de preferințe, întocmirea actelor pentru repatrierea celor decedați departe de granițele țării, transportul trupului acestora în țară, alcătuirea dosarului pentru a primi ajutorul de înmormântare și multe altele.

 

Apelează mereu la profesioniști

Chiar dacă toată lumea știe că mereu este bine să lucrezi cu profesioniști în domeniu, în aceste momente dificile poate fi destul de greu să raționezi în mod corect. Dar, nu este cazul să te lași doborât de situație. Până la urmă, ai de luat o singură decizie importantă: să alegi cea mai bună firmă de pompe funebre cu care să colaborezi, și apoi totul va fi perfect.

Vei avea și timpul necesar să îți iei un ultim rămas bun de la cel drag ție, care petrece acum ultimele clipe pe pământ.

Atunci când lucrezi cu profesioniști, aceștia vor face tot ce le stă în puteri pentru a-ți îndeplini orice solicitare, și în plus, au la dispoziția ta mai multe pachete funerare, la prețuri diferite, pentru care poți opta. Vei rămâne plăcut surprins și de faptul că poți acoperi partea financiară doar cu cuponul de pensie al decedatului, poți plăti în rate sau folosi în acest sens ajutorul de deces pe care îl primești de la stat.

 

Cum poți face față durerii

Înmormântarea cuiva drag nu este niciodată un moment ușor, și cu tot sprijinul oferit de o firmă de pompe funebre profesionistă parcă tot ai nevoie să te asiguri că ai făcut ce ți-a stat în puteri pentru ca totul să fie bine. Simți o alinare în acest lucru, și este și normal să fie așa.

 

Respectă ultima dorință a celui care a încetat din viață

De regulă, persoanele mai în vârstă se gândesc mai des la momentul în care vor părăsi această lume. De aceea, încearcă să îi ajute încă din viață pe cei dragi, oferindu-le sugestii despre cum și-ar dori să decurgă înmormântarea, la ce firmă de pompe funebre să apeleze, care sunt hainele cu care să fie înmormântați și multe altele.

Atunci când tristul eveniment se produce, faptul că îi poți îndeplini ultimele dorințe ale persoanei care a încetat din viață îți poate aduce o mulțimire sufletească, și vei putea face față mai ușor durerii care te încearcă în aceste momente.

 

Discută cu rudele detaliile înmormântării

Nu ești singurul care suferă, de aceea nu trebuie să te retragi în interiorul tău și să nu accepți niciun fel de implicare și a celorlalți. Chiar dacă ai optat pentru o firmă de pompe funebre care să te ajute cu organizarea celor necesare, discută și cu ceilalți membri ai familiei, dar și celelalte rude, dacă doresc să se implice într-un anume fel. În cazul în care răspunsul este unul afirmativ, discută și cu agenții firmei de servicii funerare despre acest aspect, pentru a nu se produce unele încurcături.

 

Toate actele trebuie să fie în ordine

Faptul că ai toate actele în ordine te face să te simți oarecum mai liniștit, pentru că aceasta este o parte destul de importantă a organizării unei înmormântări. Și chiar ai nevoie să știi că totul este în regulă.

 

Pomenirile de după

După ce s-a încheiat înmormântarea, în cazul creștinilor ortodocși în special, cei care au participat la acest trist eveniment se strâng la un restaurant sau cantină unde are loc o altă slujbă, de pomenire, urmată de o masă. Este un bun prilej pentru participanți pentru a-și aduce aminte de cel trecut în neființă.

 

Nu uita că dogmele religioase ortodoxe menționează că este nevoie de mai multe astfel de pomeniri, care ar fi menite să ajute sufletul celui decedat pe lumea cealaltă. Este vorba despre pomenirile la 3 zile, la 9, 20 și 40 de zile. Apoi, din trei în trei luni, până se împlinește un an de la deces. Ulterior, pomenirile se vor face anual, dar și de ziua aniversară sau de nume a persoanei decedate. Faptul că reușești să respecți aceste recomandări te vor ajuta să faci față durerii pe care o simți.

 

Previous ArticleStatele dezvoltate dotează școlile cu purificatoare de aer pentru a opri COVID-19Next ArticleCat este de greu pentru un adult să învețe o limba străină?
x
Da-mi un "Like":