Promo

Războiul cu emu, unul dintre cele mai ciudate evenimente din istorie

Războiul cu emu a durat 38 de zile și a implicat armata australiană și păsările care atacau cȃmpurile cu cereale.

La începutul secolului trecut, guvernul australian a declanșat un program de susţinere a veteranilor din Primul Război Mondial cărora nu avea fonduri să le plătească pensiile. În cadrul acestuia, a oferit soldaţilor pămȃnt ȋn zona de vest a Australiei, zonă practic nelocuită și unde se găsea o mare populaţie de emu.

Emu este a doua pasăre ca mărime din lume după struţul african și se hrănește cu plante și nevertebrate.

Vezi si: Emu, o pasăre ce poate aduce un profit frumos fermierilor

Prin 1922, cȃmpurile erau devastate periodic, iar fermierii loviţi și de scăderea drastică a preţurilor cerealelor din timpul Marii crize economice, au ȋnceput să facă presiuni asupra autorităţilor.

Populaţia de păsări era estimată la 20 mii exemplare și specia era protejată de lege. În plus, fermierii nu aveau arme așa ȋncȃt, pȃnă la urmă, s-a luat decizia ca emu să fie declarate dăunători și să fie trimisă armata pentru a le elimina.

Războiul a ȋnceput ȋn 2 noiembrie 1932. Numai că după 38 zile de lupte intense, armata s-a declarat ȋnvinsă, numărul victimelor fiind de numai cȃteva zeci. Păsările nu stăteau grupate, se mișcau rapid și nu păreau afectate prea mult de rănile ușoare provocate de gloanţe. Pe de altă parte, mitralierele se blocau, iar mașinile se stricau nefăcȃnd faţă terenului accidentat.

Deznodămȃntul

Presa a comentat ȋndelung evenimentele și a consemnat declaraţii surprinzătoare.

De exemplu, maiorul G.P.W. Meredith declara: “fiecare grup de emu are un lider, o pasăre mare, cu pene negre care stă de pază ȋn timp ce celelalte păsări distrug fermele și le avertizează dacă ne apropiem”.

Maiorul care a condus ofensiva adauga: “dacă am avea o armată care să se descurce ȋn faţa gloanţelor ca aceste păsări, am putea face faţă oricărei armate din lume. Ele pot sta ȋn faţa mitralierelor cu invincibilitatea unui tanc.”

Ultima soluţie a fost să li se dea fermierilor arme și să li se acorde permisiunea de a impusca păsările care le calcau proprietatea. S-au oferit chiar și recompense pentru uciderea lor.

De atunci, fermierii ȋși fac singuri dreptate.

Citește și: Liliecii, ciocolata, vinul si tequila

Sursa foto: www.foreignpolicyi.org, www.threadreaderapp.com

Articolul Războiul cu emu, unul dintre cele mai ciudate evenimente din istorie apare prima dată în Casoteca.

Source: Casoteca

0
Previous ArticlePurificatoarele de aer ajută la mirosurile neplăcute?Next ArticleAvantajele tencuielii decorative se văd bine din toate unghiurile
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":