Promo

Automatizarea porților batante este o investiție excelentă pentru cei care locuiesc la curte

Sistemul de automatizare este din ce în ce mai prezent în tot ceea ce utilizăm zi de zi. Fie că este vorba despre automatizarea ferestrelor, rulourilor interioare sau exterioare, a sistemului de încălzire, etc, automatizarea joacă un rol din ce în ce mai important. Sistemul de automatizare a porților este din ce în ce mai utilizat și în țara noastră pentru că a crescut foarte mult numărul persoanelor care locuiesc la curte. Confortul oferit de către locuitul la curte nu se compară cu ceea ce oferă locuitul la bloc așa că este lesne de înțeles de ce oamenii preferă din ce în ce mai mult să locuiască la curte. Pentru ca o astfel de alegere să se dovedească inspirată din toate punctele de vedere trebuie apelat la tot felul de sisteme menite să îmbunătățească calitatea vieții. Un exemplu foarte bun în acest sens este sistemul de automatizare porți batante. Acest sistem a început să fie utilizat de către un număr din ce în ce mai mare de persoane care locuiesc la curte pentru că acestea au înțeles care sunt avantajele oferite de către utilizarea unui sistem de automatizare a porților batante.

Ce sunt porțile batante și care sunt aspectele care trebuie să fie analizate pentru a putea achiziționa cel mai eficient sistem de automatizare a porților

Porțile batante sunt cele mai utilizate tipuri de porți în cazul în care se dorește automatizarea acestora. Având în vedere că a crescut mult numărul solicitărilor pentru automatizarea porților este clar de ce din ce în ce mai mulți români utilizează porți batante la intrarea în propriile curți. Pe scurt, poarta batantă se caracterizează în principal prin modalitatea de deschidere a acesteia. Acestea se deschid perpendicular cu gardul însă se pot deschide și la 180 de grade. Pot fi simple sau duble, acest detaliu fiind ales în funcție de dorința clientului. Pentru ca poarta batantă să nu mai fie manipulată cu mâinile se optează din ce în ce mai des pentru automatizarea acesteia. Procesul de automatizare se realizează prin montarea unor sisteme care acționate printr-o telecomandă deschid și închid porțile. Trebuie menționat faptul că sistemul de automatizare poate fi montat atât pe niște porți noi cât și pe cele deja existente. Așadar, automatizarea porților nu implică un cost mare. Pentru a putea achiziționa cel mai util sistem de automatizare a porților batante trebuie respectate următoarele aspecte:

  • Numărul de utilizări pe zi a porților. Este un aspect care deși la prima vedere pare banal trebuie să fie tratat cu maximă seriozitate pentru că influențează durata de utilizare a sistemului de automatizari porti batante. Pentru ca un astfel de sistem să nu fie achiziționat frecvent trebuie să fie aproximat cât mai exact numărul de utilizări pe zi a porții care urmează să fie automatizată. În felul acesta se poate achiziționa un sistem care să reziste cât mai bine și pentru o durată de timp cât mai mare.
  • Forța dezvoltată de către sistemul de automatizare. Pentru a putea ști care este forța pe care trebuie să o dezvolte un sistem de automatizare eficient trebuie știut care este greutatea porții care urmează să fie automatizată. Ținând cont de acest aspect există formule de calcul prin care se poate determina care este forța pe care trebuie să o dezvolte sistemul de automatizare pentru ca acesta să poată fi utilizat eficient pentru o perioadă foarte lungă de timp.
  • Tipul de motor utilizat în cadrul sistemului de automatizare a porții. Există două tipuri de motoare care pot fi achiziționate pentru a putea construi un sistem de automatizare a porții. Este vorba despre motorul hidraulic și de cel electric. Durata de utilizare foarte mare precum și forța mare pe care o dezvoltă motorul hidraulic sunt două dintre cele mai importante avantaje oferite de către utilizarea unui sistem de automatizare care are în componență un motor hidraulic. Costul de achiziție scăzut precum și necesitatea unei simple întrețineri sunt principalele avantaje oferite de către utilizarea unui motor electric în sistemul de automatizare a porții.
  • Nu în ultimul rând, firma care produce elementele care compun sistemul de automatizare a porții este un aspect care nu poate fi ignorat. Asta în cazul în care se dorește achiziționarea unui sistem eficient din toate punctele de vedere. Chiar dacă este posibil ca prețul de achiziție să fie mai ridicat se recomandă achiziționarea unui sistem de automatizare a porților care este conceput de către o firmă care se bucură de un nivel ridicat de recunoaștere a calității.

De ce un sistem de automatizare a porților?

Automatizarea porților nu este o fiță ci este o acțiune pe care trebuie să o facă toate persoanele care locuiesc la curte pentru că automatizarea porților vine la pachet cu multe avantaje. Printre cele mai importante se află următoarele:

  • Sporește gradul de securitate. Acesta este cel mai important motiv pentru care oamenii achiziționează un sistem de automatizare a porților. Securitatea noastră și a celor dragi este pe primul loc indiferent de ceea ce trebuie să facem. Achiziționarea unui sistem de automatizare a porților contribuie la creșterea siguranței ceea ce face ca o astfel de achiziție să devină o necesitate.
  • Sunt evitate situațiile în care porțile nu pot fi deschise ca urmare a condițiilor meteorologice.
  • Contribuie la creșterea valorii financiare a proprietății. Este un detalii important în cazul în care se dorește vânzarea proprietății.
  • Simplifică foarte mult procesul care trebuie să fie parcurs pentru a putea intra și ieși cu autoturismul din curte.
Previous ArticleSe merită să repari calculatorul vechi sau mai bine cumperi unul nou?Next ArticleCum să hrănești corect puiul de câine cu vârsta cuprinsă între 2 și 15 luni
x
Da-mi un "Like":