Promo

Grădina din pivniţă, soluţia pentru a ţine departe stresul

Grădina din pivniţă poate suplini lipsa spaţiului din curtea clădirii, oferă o soluție pentru cei care au nevoie de o activitate relaxanta și pentru cei ce iubesc grădinăritul, dar nu doresc să petreacă prea mult timp sub razele arzătoare ale soarelui.

De asemenea, această variantă oferă posibilitatea de a avea legume și flori ȋntreg anul.

De cele mai multe ori, cȃnd vorbim despre pivniţă, ne gȃndim la locuri ȋntunecoase, reci și umede. Uneori, chiar inundate mare parte a anului.

Vezi și: Gradina din fereastra

Ca urmare, pentru a realiza acest proiect este nevoie mai ȋntȃi de un plan. Se iau ȋn calcul nevoia de lumină si temperatura optimă pentru dezvoltarea speciilor alese, ventilatia și dimensiunea spaţiului disponibil.

7 sfaturi pentru amenajarea grădinii din pivniţă

  1. Plantele au nevoie de lumină. Există specii care iubesc umbra și specii care au nevoie de expunere directă la razele soarelui. În funcţie de această caracteristică, se aleg unele care să fie adaptate condițiilor din subsolul casei. Dacă nu există ferestre, trebuie căutate cele mai bune soluții de iluminat artificial. În funcție de necesități, se pot folosi becuri cu lumina roșie (de ex, potrivită pentru perioada de ȋnflorire) sau albastră (potrivită pentru dezvoltarea frunzișului).
  2. Pentru a ȋnflori, majoritatea plantelor din zona temperată au nevoie de cel puţin 21 de grade Celsius. Pentru aceasta va fi nevoie de un sistem de încălzire. Atenţie! Plantele nu trebuie așezate direct ȋn vecinătatea acestor surse de căldură.  
  3. Dacă umiditatea este prea ridicată, se recomandă montarea unor ventilatoare.
  4. Alegerea speciilor depinde și de priceperea grădinarului. Începătorii pot folosi salată, spanac, plante aromate și ridichii.
  5. Pentru unele specii se pot alege varietăţile pitice care au nevoie de mai puțin spațiu.
  6. Chiar dacă grădina este la interior, plantele trebuie verificate periodic astfel ȋncȃt să fie evitate atacurile dăunătorilor.
  7. Ghivecele se pot așeza pe rafturi sau se pot prinde pe pereţi cu cȃrlige speciale ȋn funcţie de designul dorit.

Sursa foto: www.marcgcphotography.com

Articolul Grădina din pivniţă, soluţia pentru a ţine departe stresul apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

0
Previous ArticleVideo: Românii vor să studieze în Europa: “Am înregistrat o creștere de până la 20% a aplicațiilor”Next ArticleProiect „la înălțime” la Bienala Națională de Arhitectură 2021
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":