Promo

Pentru a crește, micii retaileri din centrul țării fac aceste lucruri

IMM-urile din retail din centrul țării înțeleg că vânzarea de bunuri cu amănuntul cunoaște evoluții și metamorfoze cât o revoluție comercială, implicând de la intrarea în marketplace-uri și până la vânarea de depozite de închiriat.

 

Ultimii ani au adus o creștere

În centrul țării se întâmplă lucruri interesante în plan logistic, atât în sens comercial cât și în sens industrial. Investițiile din ultimii ani din județul Brașov și mai ales din municipiul Brașov au produs discordie în întreaga țară (până și cei din București s-au oprit pentru o clipă să vadă ce se întâmplă aici). Visul cel mare al aeroportului din județ a devenit palpabil, provocând autoritățile locale și mediul de business să accelereze schimbările în bine.

 

Au apărut și apar noi depozite de închiriat, numai bune pentru IMM-urile din retail care căutau calea de a își crește business-urile. Pentru că astăzi retailul vine la pachet cu componenta de magazin online, care implică atât parte de curierat rapid, cât și parte de depozit ușor de gestionat și plasat strategic. Este rețeta care a făcut ca retaileri deja mari să devină retaileri uriași, coloși, în decurs de numai zece ani. Acest trend în domeniu se intensifică de la an la an.

 

Privind strict la zona centrală a României și la cea de IMM-uri din retail, nu găsim elemente care să susțină contrariul, așa că una dintre acțiunile necesare este de a pune ochii cât mai repede pe hale de închiriat care să permită desfășurarea optimă de activități de depozitare, de manipulare a mărfii cumpărate de la furnizori. Problemele de stoc nu mai sunt iertate de clienții care așteaptă livrarea comenzilor, așadar partea logistică trebuie pusă la punct chiar ieri.

 

Noi depozite de închiriat, în ofertă

Vechile depozite nu mai pot întruni în totalitate standardele logistice europene, care deja se referă la dezvoltare sustenabilă, caracter ecologic și alte lucruri complet diferite de ce a fost până acum cinci, zece ani. În consecință, este nevoie de construirea unora noi, care de la modul de construcție și facilități până la caracterul modular și sistemul de ansamblu să reprezinte cu succes toate proiecțiile aferente dezvoltării sustenabile a afacerii și totodată a comunității unde activează.

 

Fericiți sunt cei din centrul țării, fiindcă aici oferta disponibilă de noi depozite de închiriat crește văzând cu ochii. Unde există cerere trebuie să ajungă și oferta, iar dezvoltatorii imobiliari din Brașov au proiecte îndrăznețe. Cel puțin unul dintre ei: Qualis. În interiorul municipiului Brașov, deși în apropiere de Șoseaua sa de Centură, un parc industrial inovativ prinde contur.

 

Este vorba de Modulis, un parc logistic compus din 10 hale de închiriat care:

  • sunt construite după ultimele soluții constructive în materie;
  • sunt prevăzute cu rampe, luminatoare și multe alte facilități;
  • își pot acoperi necesarul energetic datorită panourilor solare;
  • pot fi împărțite în trei pentru a fi rentabile companiilor mici și medii din retail: pot fi închiriate aici suprafețe de 660 mp pe post de depozit de închiriat.

 

Previous ArticleProiect „la înălțime” la Bienala Națională de Arhitectură 2021Next ArticleCel mai lung gard viu din lume avea peste 4000 de km lungime
x
Da-mi un "Like":