Promo

LOCUINȚĂ ÎN STIL MEDITERANEAN PENTRU UN LOT MIC

Acest proiect de inspirație mediteraneană a fost conceput pentru un lot de dimensiuni mici, cu calcane pe două laturi, în forma de L. Acestea au „dictat” amplasarea casei pe teren, precum și forma ei de ansamblu. Conceptul mediteranean a fost implementat aici pe o suprafață totală de aproximativ 250 de metri pătrați. Casa este dispusă pe trei nivele și asigură tot confortul necesar locuirii unei familii.

Organizare

La parter se află zona de zi cu open space pentru living și locul de luat masa, iar bucătăria este separată și cu ieșire pe o terasa semi-închisă și acoperită. Zona de noapte de la etaj are trei dormitoare, două grupuri sanitare și un hol generos, iar zona de relaxare de la mansardă are o cameră de zi și o cameră de dormit. Pentru iluminarea optimă a spațiilor de la mansardă a fost aleasă varianta ferestrelor tip Velux.

Structură, materiale

Din punct de vedere structural, s-a optat pentru o structura în cadre de beton armat, cu închideri din zidărie de BCA de 30 cm, termoizolate cu polistiren sau vată bazaltică, cu o grosime de 10 cm. Zidurile interioare sunt prevăzute parțial din BCA de 15 cm și parțial din
gips-carton, cu grosime de 10 cm. Acoperirea se face cu o șarpantă din lemn, peste care este o învelitoare din țiglă ceramică ce imită olanele.

Finisaje, design

Din punct de vedere estetic, finisajele au fost alese cu grijă, detaliile fiind cele care dau aspectul unei căsuțe primitoare și cochete. Tencuielile au fost alese deschise la culoare – tonuri de ivoire și bej, piatră naturală cu accente de bej, iar pardoseala exterioară de pe terase este tot din piatră naturală.

Ferestrele semi-cerc la partea de sus sunt cele care întregesc stilul și dau un farmec aparte construcției, iar culoarea aduce aminte de aerul relaxat al caselor grecești. Gardul către stradă a fost și el conceput în ton cu stilul casei, cu elemente de lemn și fier forjat, iar
balustradele de la ferestrele mari, tip balcon franțuzesc, sunt făcute din fier forjat.

La interior, aerul relaxat este completat de pereții curbați care dau mai mult farmec spațiului, împreună cu alte elemente deosebite, cum ar fi zona de citit din living, pe rotund. Spațiul a fost folosit la maxim, cel de sub scară făcând parte integrantă din zona de depozitare/ spălătorie, care comunică direct cu bucătăria.

Proiectul este deosebit atât prin aspectul sau exterior, cât și interior, creând un mediu plăcut și confortabil pentru locuirea unei familii de 2-4 persoane.

Detalii tehnice

Suprafață desfășurată: 246,00 mp
Suprafață construită: 99,40 mp
Suprafață construită etaj: 92,75 mp
Suprafață construită mansardă: 53,25 mp

Arhitect Alexandra Antohi
antohialexandra.arh@gmail.com

Vezi și: Proiect „la înălțime” la Bienala Națională de Arhitectură 2021

 

Articolul LOCUINȚĂ ÎN STIL MEDITERANEAN PENTRU UN LOT MIC apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

Previous ArticleGLAMI.ro: Livestream shopping-ul pe rețelele de socializare va fi în trend în 2022Next ArticleMaterialele textile și micile schimbări din casă ne ajută să ne simțim mai bine
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":