În ziua de azi, toată lumea are impresia că știe tot ce se poate ști despre videochat, chiar dacă multe din informațiile care circulă despre această industrie sunt doar niște zvonuri inventate. Pe de altă parte, dacă vrei să te angajezi ca model și să prestezi ca o adevărată profesionistă, nu poți să te ghidezi doar după ce spune lumea, ci ar fi bine să aloci mai mult timp documentării ca să știi în ce domeniu te angajezi de fapt. De aceea, ca să poți să-ți faci bine temele chiar înainte de primul interviu, ți-am pregătit în continuare o listă cu o serie de curiozități pe care nu le cunoaște chiar oricine, dar ar fi bine să le aprofundezi.
Ce nu știe toată lumea despre videochat, dar ar trebui să cunoască orice model?
- Există peste 2000 de studiouri de videochat în România
Când vine vorba de studiouri de videochat, româncele chiar au de unde alege. Conform statisticilor, se pare că există peste 2000 de studiouri active de videochat în țara noastră, dar asta nu înseamnă că toate îndeplinesc aceleași standarde de calitate. Iar dacă vrei să ai succes ca model de videochat, cel mai bine ar fi să alegi din start un studio profesional precum chattitude.ro, care îți oferă multiple oportunități de dezvoltare.
- Dimensiunea unui studio de videochat nu influențează câștigurile tale
Nu trebuie obligatoriu să te angajezi la cel mai mare studio de videochat din România dacă vrei să obții mulți bani ca model. Dimensiunea studioului nu se reflectă în mod obligatoriu și în câștigurile modelelor, întrucât pentru a putea susține un business atât de costisitor, studiourile mari percep și comisioane pe măsură din veniturile modelelor. De aceea, încă de la interviul de angajare, nu lăsa nimic la voia întâmplării și discută clar despre cât poți câștiga ca angajată și ce procent din câștiguri ți se percepe pentru a lucra acolo.
- Meseria de model de videochat este perfect legală în România
Crezi că ai mai vedea atât de multe oferte de angajări videochat București pe rețelele sociale dacă videochatul nu ar fi reglementat în România? Bineînțeles că nu! Chiar dacă, să spunem, s-ar risca unul sau două studiouri să se promoveze astfel în încercarea de a găsi modele, reclamele ar fi mult mai puține și mai puțin impulsive. Dar nu este cazul pentru că videochatul este reglementat la noi de mai bine de două decenii, iar studiourile de videochat plătesc taxe și impozite la fel ca oricare altă companie din țara noastră.
- Primul model de videochat transmitea live, din camera sa de cămin 24 de ore pe zi
Americanca Jennifer Kaye Ringley este considerată primul model de videochat din întreaga lume. În jurul anului 1996, când Jennifer avea doar 19 ani, tânăra s-a dus într-un magazin de electronice și a comandat cea mai scumpă, cea mai performantă și cea mai spectaculoasă cameră web disponibilă pe piață la vremea aceea. În comparație cu ceea ce găsim acum în magazine, webcam-ul lui Jenny nu era nici pe departe atât de performant cum se credea, dar cu tehnologia de atunci, care permitea transmiterea doar unei singure imagini la fiecare 30 de secunde, Jenny a inventat JenniCam și totodată conceptul de videochat. Pe website-ul său, curioșii puteau vedea cele mai picante momente din viața lui Jenny și astfel, unii i-au devenit fani, alții critici și cei mai mulți au recunoscut-o ca pe o femeie liberă și întreprinzătoare, care a pus bazele unei industrii de neimaginat până atunci.
- Nu toți membrii platformelor de videochat sunt la fel de generoși
Platformele de videochat sunt vizitate de milioane de persoane în fiecare zi. Dar știai că doar o foarte mică parte din aceștia sunt dispuși să scoată bani din buzunar pentru a vorbi cu modelele preferate. Mai mult, se pare că media cheltuielilor lunare a celor care plătesc este de doar 40-50 de euro pe lună. De aceea, dacă vrei să câștigi mulți bani ca model trebuie să fii perseverentă, dedicată scopului tău și să ai o atitudine plăcută ca să-i convingi pe cei mai generoși bărbați să te aleagă pe tine.