Promo

8 idei de amenajare a șemineului

Nu există nimic care să depășească căldura și farmecul  unui șemineu frumos, mai ales când înăuntru este un foc trosnitor și vreme înghețată la exterior. Dar, uneori, acea piesă arhitecturală izbitoare din camera ta de zi poate afecta amenajarea mobilierului.

Din fericire, există mai multe moduri de a vă bucura de un șemineu cald și confortabil și de o cameră de zi frumos aranjată.

1. Șeminee și mobilier

  •  În ceea ce privește amenajarea mobilierului din camera de zi, este important să aveți o mișcare ușoară către și dinspre șemineu;
  •  Luați în considerare locul în care plasați totul, de la mese laterale la pouf, nu doar în ceea ce privește aspectul, ci și modul în care încurajează sau restricționează mișcarea;
  • Plasarea unui scaun lângă șemineu crește imediat factorul său de căldură și de primire;
  •  Nu subestimați jarul zburător. Asigurați-vă că, covorul dvs. nu este plasat prea aproape de șemineu;
  • Nu permiteți niciunui mobilier, chiar și canapeli, să blocheze vederea unui șemineu frumos;

2. Aranjarea mobilierului cu un șemineu de colț

Fii creativ cu șemineele de colț și cu aspectul mobilierului. Măsurați lungimea și lățimea fiecărei piese, apoi utilizați bandă de pictor pentru a contura diferitele piese de mobilier din aranjamentul de vis.

3. Amenajarea mobilierului cu un șemineu de colț

Dacă aveți un șemineu pe colț, acesta ar trebui să fie piesa centrală a sufrageriei dvs. Subliniați acest lucru orientându-vă mobilierul în jurul acestuia pentru un aspect echilibrat.

4. Un șemineu într-un living lung

Evitați să vă simțiți spațiul de locuit alungit ca un hol, pornind de la piese mai mici, cum ar fi bibliotecile, mesele de accent, poufurile etc. Gândiți-vă inteligent unde le împrăștiați în cameră, deoarece vă pot oferii un sentiment de spațiu fără a aglomera camera.

5. Un șemineu într-un living deschis

Există o cameră prea mare. Pentru a vă ușura mobilarea, definiți spațiul din jurul șemineului. Ancorați-l cu un covor și lăsați-l să mărginească liniile mobilierului dvs. Dar nu uitați să profitați de spațiul pentru picioare trăgând mobilierul departe de pereți, creând mici zone de conversație/coțuri cu șezlonguri în jurul unei măsuțe elegante.

6. Un șemineu într-un living pătrat

Camera ta de zi poate fi pătrată, dar aranjamentele tale de mobilier cu siguranță nu trebuie să fie. Fiți creativ cu unghiuri și forme,  introduceți câteva piese ovale și rotunde și plasați o parte din mobilierul dvs. într-un unghi.

7. O sufragerie mică și un șemineu central

Când proiectați în jurul unui șemineu, creșteți factorul de confort concentrându-vă pe scaune confortabile. Ce zici de două scaune decorative în loc de o canapea? Da, va consuma mai mult spațiu pentru picioare, dar rezultatul va fi mult mai îmbietor.

8. O sufragerie mică și un șemineu central 2

Maximizați cu ușurință spațiul în camera dvs. de zi printr-un șemineu central și două scaune mici. Veți obține aceeași cantitate de spațiu pentru scaune, dar rezultatul final va părea mai puțin aglomerat.

sursă: Homify

traducere: C.L

citește și 9 IDEI PENTRU CURȚI ȘI GRĂDINI DE ”COPIAT”

 

 

 

 

 

Articolul 8 idei de amenajare a șemineului apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

Previous ArticleTrei lucruri la care trebuie să ne așteptăm în 2022 când ieșim la restaurant – Revista_CASOTECA #6Next ArticleCe trebuie să știi atunci când vrei să înființezi o firmă
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":