Promo

Cumpărarea semințelor este cea mai populară modalitate de a cultiva plante

De ce să folosiți semințe pentru culturi? Fermierii se confruntă cu mai multe întrebări. Alegerea unui soi este primul pas în producția vegetală. Selecția soiului stabilește o linie de bază a performanței pentru toate plantele. Următorul pas este plantarea semințelor, care încurajează creșterea și germinația rapidă. Cel mai important aspect al acestui proces este alegerea celui mai bun soi pentru o anumită regiune. Cu toate acestea, decizia de selecție a semințelor a unui fermier trebuie să țină cont de multe alte considerente.

Una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor moderne de semințe este schimbările climatice. Un studiu recent în Africa a raportat că lipsa accesului la semințe a cauzat recolte slabe. În Asia de Sud și de Sud-Est, seceta și inundațiile devin din ce în ce mai frecvente. În plus, schimbările climatice au crescut dăunătorii și noi boli, care sunt dăunătoare culturilor și pot duce la eșecul recoltei. Dezvoltarea unui sistem de semințe care utilizează metode tradiționale este esențială pentru supraviețuirea afacerii unui fermier.

 

Calitatea culturii este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți o sămânță

De ce cumpărăm semințe de plante? Răspunsul este pentru că grădinăritul este un experiment grozav. Beneficiile de a începe de la semințe includ o selecție mai mare decât ceea ce puteți găsi într-o pepinieră. În plus, dacă un fermier cumpara seminte de la esenzi.ro ajută mediul înconjurător. Aceasta înseamnă mai puține deșeuri și mai puține toxine sunt eliberate în aer. Iată câteva motive pentru care ar trebui să vă gândiți să cumpărați plante de plante. Citiți mai departe pentru a afla mai multe. Primul motiv este că vei avea mai mult control asupra a ceea ce plantezi.

Un alt motiv pentru care oamenii cumpără semințe este pentru varietate. Puteți avea o grădină plină de diferite plante fără să vă faceți niciodată griji că le creșteți din semințe. De asemenea, este o activitate distractivă pentru întreaga familie. Când vine vorba de semințe, puteți alege tipul dorit și le puteți crește în propria curte sau pe o terasă. Dacă aveți un spațiu mic, puteți chiar să creșteți lucruri într-o cutie de fereastră.

 

Semințe de plante vs răsaduri

Semințele pot dura câțiva ani, ceea ce le face o investiție excelentă pentru mulți oameni. Ele pot fi partajate cu prietenii și familia și pot fi folosite din nou. Cumpărarea pachetelor de semințe este cea mai economică modalitate de a începe o grădină și veți economisi bani pe termen lung. Este ușor de făcut. Și vei fi răsplătit cu o grădină superbă pentru anii următori. Cel mai important lucru de reținut atunci când alegeți semințele de cumpărat este că acestea nu trebuie irosite.

În unele cazuri, răsadurile nu sunt cea mai bună alegere. Sunt mai costisitoare decât semințele de plante, dar sunt și mai rezistente. Când cumpărați răsaduri, veți avea șanse mai mari să vă cultivați propriile legume și fructe. De asemenea, puteți păstra semințe pentru anul următor.

Un alt motiv pentru a cumpăra semințe de plante este costul. În comparație cu plantele, acestea sunt mai scumpe. Cumpărarea semințelor este mai accesibilă decât cumpărarea de plante la o pepinieră.

 

Cum să plantați semințe pentru culturi productive

Selectarea soiurilor de plante de cultură este primul pas al producției vegetale. Utilizarea unei varietăți de semințe va asigura cele mai mari randamente. Următorul pas este să plantezi semințe. Amplasarea corectă a semințelor va promova creșterea și germinația rapidă. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi cele mai bune soiuri. Identificarea cerințelor soiului vă va ajuta să alegeți tipul potrivit de cultură.

Calitatea semințelor poate avea un efect profund asupra randamentului culturii. Alegeți semințe care sunt certificate sau au fost supuse unor controale riguroase de calitate. Deși pot costa mai mult decât altele, semințele certificate sunt cea mai bună opțiune pentru cultivarea culturilor cu randamente ridicate. Când vine vorba de selecția semințelor, este important să o alegeți pe cea mai bună posibilă. Și în timp ce plantarea semințelor de la companii de renume este o modalitate excelentă de a ajuta mediul înconjurător, calitatea plantelor este cea mai bună modalitate de a profita la maximum de investiția în semințe.

Semințele sunt importante pentru producția de plante. Ele pot furniza o varietate de nutrienți, dar nu sunt întotdeauna cea mai eficientă sursă a acestor nutrienți. Acestea trebuie depozitate corect pentru a asigura o recoltă bună. Pentru un randament optim, data de însămânțare ar trebui să fie de cel puțin trei ani după ce planta atinge maturitatea fiziologică. Cele mai bune soiuri de cultură sunt cultivate cât mai aproape de datele de maturare prevăzute. Puteți chiar să planificați din timp recoltarea și conservarea semințelor.

Productivitatea unui soi este cea mai importantă caracteristică a acestuia. O plantă de calitate poate supraviețui în diferite medii și condiții meteorologice. În ciuda producției sale mari, trebuie să aibă un nivel ridicat de adaptabilitate. Aceasta înseamnă că semințele trebuie să fie rezistente atât la căldură, cât și la secetă. În plus, ar trebui să poată rezista la temperaturi extreme. În funcție de aceste trăsături, acestea ar trebui să aibă o durată de valabilitate lungă. În acest fel, vor fi mai productivi și vor dura mai mult.

Semințele sunt o modalitate excelentă de a vă păstra semințele preferate pentru o utilizare ulterioară. Multe semințe au o durată lungă de valabilitate și pot dura de la unu la cinci ani. Aceste plante sunt foarte ușor de cultivat și sunt cele mai versatile și productive tipuri de culturi. Deci, veți dori să cumpărați câteva semințe de plante pe care le puteți crește singur!

Previous ArticleCursurile de formare profesională oferă noi oportunități de angajareNext ArticleCe este un server VPS și care sunt avantajele lui în orice business
x
Da-mi un "Like":